Kenneth Aasan

Referat: Vanvik – Nidelv (3-4)

Lørdag 15. oktober spilte Vanvik årets siste hjemmekamp mot serievinner Nidelv på Stadsbygda. Det skulle vise seg å bli en jevn kamp helt til siste slutt.

Etter 11 minutter får Lorns slått et innlegg som blir klarert av en Nidelv-spiller. Martin plukker opp klareringen utenfor 16-meteren og banker ballen i en nydelig bue over Nidelvs keeper. Dermed klarer Vanvik å ta ledelsen mot serievinneren. Dessverre skulle ikke ledelsen vare lenge. Bare minuttet etterpå klarer Nidelv å komme rundt på høyrekanten, og får slått et innlegg som en Nidelv-spiller på 5 meters hold setter enkelt i mål. I det 35. spilleminutt scorer Nidelv igjen. De kommer nok en gang til et innlegg som en annen Nidelv-spiller får satt rimelig enkelt i mål. Nidelv kommer for enkelt til innlegg kombinert med dårlig markering innenfor 16-meteren begge gangene.

Vanvik klarte å kjempe seg tilbake etter en god første omgang. Etter 52. minutter scorer Sondre på et innlegg fra Erling. Ifølge fotball.no var dette Sondre sitt første mål for Vanvik sitt A-lag. Gleden ble kortvarig, for bare minuttet etter kommer Nidelv igjen til innlegg på sin høyreside. Denne gangen ble innlegget slått ganske langt ut i feltet, men der kom det selvfølgelig en Nidelv-spiller løpende, og scorer.

Etter 84. minutter scorer Nidelv på straffe. Straffen var ifølge Morten Kilen billig, og dessuten skulle Nidelv blitt avblåst for hands rett før straffesituasjonen oppstod. En serievinner har som regel litt flyt, og det har de definitivt det denne dagen. På overtid får Vanvik en straffe etter at en Nidelv-spiller redder et skudd mot mål. Utrolig nok fikk ikke Nidelv-spilleren gult kort en gang. Men Martin setter straffen etter læreboka oppe i krysset. Vanvik får helt på tampen av kampen en corner. Corneren blir slått inn i feltet, og Vanvik får til en avslutning på mål. Ifølge Jan Audun Rømma er avslutningen i mål, men dessverre får ikke dommerne med seg det. Nok en gang fikk marginene imot Vanvik.

Vanvik spiller årets siste kamp på søndag borte mot Malvika. Vi takker for oppmøtet, og gleder oss til å spille flere kamper på Skavelmyra i 2023.

★★★ – Martin Buaune Fjeldvær
★★ – Lorns Finserås
★ – Erik Ramdal

Referat: Vanvik – Flatås (7-1)

Det var duket for «Friday Night Football» den 26. august på Skavelmyra mellom Vanvik og Flatås.

Etter bare syv minutter får Vanvik en corner, som Martin Fjeldvær skrur direkte inn med det særdeles velkjente venstrebenet sitt. Vanvik fortsetter å være det beste laget, men trøbler litt med spillet og konvertere sjanser til mål. Men etter 36 minutter begynner ketchup-effekten å komme da Jørgen Kvitland øker til 2-0. Like etterpå, i det 40. spilleminutt, scorer Sander Opheim. Til pause står det 3-0. I pausen bestemmer vi oss for å kjøre på videre for å forbedre målforskjellen. Etter 61 minutter scorer Sander Opheim sitt andre mål for dagen i sin uvante spissposisjon. Den uvante spissposisjonen sørger for en god del offsider, men det lukter flere mål av spissen. Dessverre røk nullen for Vanvik i det 68. minutt da Flatås scorer på en corner etter litt klabb og babb i feltet. I det 76. spilleminutt øker Martin Fjeldvær til 5-1, og Vanvik er tilbake på sporet.

Helt på slutten av kampen renner det inn to mål til scoret av Sander Opheim og Erling Hagen. Dermed fullførte Sander Opheim hattricket i sykdomsfraværet til vår faste spiss, Robert Solstad. Da dommeren blåste sluttsignalet var stillinga 7-1.

Neste kamp på Skavelmyra er allerede torsdag 1. september kl. 19:00 mot Åfjord. Da vil Vanvik prøve å revansjere det sure tapet på overtid tidlig i vår. Dette var den siste kampen for Sander Opheim før han reiser over til balløya, nærmere bestemt Bournemouth for å studere medisin. Vi takker Sander for sitt veldig sterke bidrag så langt i sesongen, og håper å se han tilbake som fastlege om noen år. Kanskje kan han redde Bournemouth fra nedrykk i Premier League også?

★★★ – Sander Opheim
★★ – Martin Fjeldvær
★ – Vegard Stoum

Referat: Vanvik – Ørland

Søndag 3. oktober var det klart for et Fosen-oppgjør mellom Vanvik og Ørland på Skavelmyra.

Første omgang ble en jevn affære hvor begge lag fikk noen sjanser til å gå opp i ledelsen.

Vanvik var derimot det første laget som lyktes i å score. Etter 23 minutter fant Robert Solstad nettmaskene etter litt klabb og babb inne i feltet på en corner slått av Jørgen Skjærvø Kvitland. Det ble også førsteomgangens eneste mål.

Etter 63 minutter får Ørland en billig straffe etter at undertegnede var litt for sterk i en skulder mot skulder-duell mot en Ørland-spiller. Tommy Schjølberg er sikker på straffen, og det står 1-1. Dette fører til at Vanvik blir nødt til å ta mer tak i kampen. Da det var gått 76 minutter slår Martin Buaune Fjeldvær et frispark inn i mot Kristian Lyng-Jørgensen, som forøvrig spilte sin første kamp for sesongen. Kristian blir felt av Ørland sin keeper, og får straffe. Martin setter straffesparket, og Vanvik er igjen i ledelsen.

Etter 87 minutter trodde vi at Aleksander Solheim Waterloo punkterte kampen da han satte inn 3-1. Men like etterpå klarte Ørland å score på et innlegg som treffer en medspiller som er godt plassert inne i boksen.

Heldigvis klarte ikke Ørland å produsere noe mer, så kampen endte med nok en seier, 3-2. Dette var årets siste hjemmekamp på Skavelmyra. Siste hjemmekamp er lørdag 23. oktober 14:00 på Stadsbygd mot serieleder Strindheim 2.

Fredag 15. oktober spiller vi årets siste bortekamp mot Nationalkameratene på Hallset i Trondheim kl. 20:00. Vanvik kjemper mot Nationalkameratene om andreplassen på tabellen, så dette blir et meget spennende oppgjør.