Martin Buaune Fjeldvær

Referat: Vanvik – Tiller 2 (1-4)

Ny torsdagskamp på hjemmebane, men denne gang på Stadsbygd. Lysforholdene gjør det vanskelig å ha kamper på Skavelmyra. Heldigvis har vår samarbeidsklubb Stadsbygd IL en glimrende kunstgressbane til disposisjon. Denne torsdag var det Tiller 2 som tok turen over fjorden. Ett lag i form og med ambisjoner om opprykksplass.

Tiller tok tidlig kontroll på kampen og beholdte ballen i store perioder, men våre gutter lå godt defensivt og hindret mye av forsøkene. Den første halvsjansen var det derimot Vanvik som fikk. Martin Fjeldvær kommer seg rundt på venstresiden etter å ha lurt et par Tillergutter og legger ut til Jørgen som får avsluttet. Første omgang bærer preg av at Tiller har mye ball og kommer seg nærmere og nærmere mål. Vi må også ta to tidlige bytter da Kenneth Aasan og Håkon Fjeldvær må gå av med skade. Halveis ut i første omgang kommer Tiller veldig nærme mål når det blir en kanonade av skudd mot vårt mål. Haugen redder, skudd blir blokkert og ball reddet på strek før vi får klarert den unna. Like etter skulle derimot nullen sprekkes etter at Tiller finner en spiller på løp i bakrommet. Alene mot Haugen settes ballen i mål. Omgangen ebber ut og Tiller går til pause med en ledelse.

Andre omgang starter som første omgang var. Tiller har mye ball og styrer kampen, mens Vanvik står godt defensivt og forsøker å hindre de fremover. Vi holder de til 0-1 lenge, men utover i andre omgang så kommer dessverre Tiller gjennom flere ganger og det blir 2, 3 og 0-4. Vi får derimot en trøstemål på overtid etter frispark fra siden som Martin tar og Stian Solstad ekspederer i mål med et hodestøt.

Kampen ender 1-4 og vi møter ett lag som er trygge med ball og hvor vi ikke kommer helt opp på det nivået vi ønsker å være. Neste kamp er lørdag 24.september borte mot Rindal IL, og vi satser på å komme oss tilbake på seierstoget.

★★★ – Rikard Haugen
★★ – Stian Solstad
★ – Martin Fjeldvær

Referat: Kil/Hemne 2 – Vanvik (3-4)

Etter en positiv opplevelse fra Rindal-kampen var det duket for busstur til Kyrksæterøra for møtet mellom Kil/hemne 2 og Vanvik. Vi satte i vei fra Flakk med en tropp bestående av rutinerte ringrever og fire g16-spillere.

Vanvik skyter ut fra startblokkene og virker å være sulten til å få et resultat som egner seg meget godt når man drar på slike bussturer. Det tar ikke mer enn 6 spilleminutter før Vanvik finner nettmaskene. Etter flere gode angrep får Vanvik en corner, i etterspill av denne corneren ender ballen ut til Martin Fjeldvær igjen. Han slår inn på ny og hans innlegg blir møtt av Kenneth «Luftbaron» Aasan. Aasan kunne melde om at dette var hans første seniormål for Vanviks A-lag. Det skulle ikke ta mer enn tre minutter til før en annen noterer seg for sitt første seniormål. G16-spiller, og èn av fire debutanter, Oskar Oldren øker Vanviks ledelse i det 9. spilleminutt. Stian Solstad tar med seg ballen fremover og finner Sondre Kosberg i bakrom, han spiller en høy ball på tvers til Oskar som header ballen kontrollert i mål. Vanvik fortsetter å skape sjanser utover i omgangen og vi har muligheten til å punktere kampen allerede etter halvspilt omgang. Når målene uteblir ved et slikt press, kommer dessverre ofte reduseringen. Kil/Hemne får en corner etter 25 minutter som ender i mål hos hjemmelaget. Resten av omgangen flyter ikke like godt og hjemmelaget kommer seg mer inn i kampen uten at det blir noen sjanser frem til pause.

Om Vanvik skyter ut fra startblokkene i første omgang så avfyres det prosjektiler i andre omgang. Det tar ikke mer enn 23 sekunder før Vanvik går opp i 3-1. Det forsøkes på samme oppskrift som vårt andre mål. Stian Solstad slår en bakromspasning til Sondre som går på løp. I stedet for at Sondre denne gang når ballen er det en uheldig Kil/Hemne-spiller som lobber ballen elegant over egen keeper og i eget mål. Det skal igjen gå ytterligere tre minutter før Vanvik skårer igjen. Martin slår en corner hvor Stian møter ballen med sitt hode, og stillingen står 4-1. Rundt det 70. spilleminutt spiller Sander Opheim på ny gjennom debutant Oskar gjennom, han vender av en mann før han setter sitt 2. mål i nettet. Det som skulle gjøre Oskar til tomålsscorer ble derimot forhindret av assistentdommers flagg og offside blir dømt.

Det er en jevn andre omgang uten de store sjansene og begge lag makter ikke helt å ta vare på ballen. Spenning blir det derimot uansett. Først scorer hjemmelaget på et indirekte frispark inne i vår 16-meter etter at Daniel plukker opp ballen etter pasning fra medspiller. Fire minutter før slutt får hjemmelaget ny mulighet fra innsiden av 16-meteren vår, denne gangen på straffe. Den settes, og det gjør at Kil/hemne plutselig er ett mål bak. Dramaet når sitt klimaks når hjemmelaget på ny får et straffespark på over overtiden. På siste spark på ballen skyter derimot Kil/Hemne spilleren ballen i stanga og ut. Det skal sies at vår målvakt Daniel fulgte skuddet, og vi velger å tro at han hadde tatt ballen om den har sneket seg innenfor.

Det hele ender med en 4-3 seier til våre gutter hvor hele fire spillere fikk sin debut! Godt jobbet av Daniel Leikvang Solli, Oskar Oldren, Henning Skjelvan Vikan og Jan Øyvind Foss! G16-spiller Julian Hønsvik var også med, men han fikk sin debut litt tidligere i sesongen.

Neste kamp er førstkommende lørdag, 11. juni, klokken 11:30 (!!) på Skavelmyra. Da kommer Orkanger på besøk. Vi sees der!

★★★ – Oskar Oldren
★★ – Martin Fjeldvær
★ – Kenneth Aasan

Referat: Flatås – Vanvik

Årets halvsesong nærmer seg sluttfasen. Kampen mot Flatås skulle definere om vi blir et topplag eller et bunnlag i årets sesong

Det var flotte forhold denne søndagen i september, og alt var duket for en underholdende kamp. Vanvik starter derimot nervøst og det tar kun fem minutter før Flatås er litt heldige når et skudd skifter retning og utmanøvrerer vår målvakt, Rikard Haugen.

Vi slår derimot tilbake ganske raskt, Stian Solstad gjenvinner ballen og spiller raskt til Martin Fjeldvær. Martin har orientert seg og sender ballen på bakerste mot Jörgen Skjærvø Kvitland. Han er rolig som skjæra på tunet når han demper ballen på kassen inne i motstanders 16-meter og fyrer av i mål.

Omgangen er preget av en noe svak innstilling og dårlig presisjon fra Vanvik, men vi klarer å gå opp i ledelsen i det 33. minutt. Et lengre angrep ender til Daniel Raudberget som legger inn på bakre, der dukker Martin opp og header inn ledelsen. Ledelsen kunne vært større før pause da Robert Solstad brenner en enorm sjanse. Martin tar et frispark raskt, hvor Flatåsen ikke følger med, og Robert kommer alene med keeper. Litt som Torres mot Manchester United runder han målvakten og har fri passasje mot mål. Men som tragedien på Old Trafford følger Robert også opp denne med å sette ballen til side for mål.

2. omgang er mye bedre, og vi tar styringen fra første minutt. Det løpes mer, presisjonen er mer nøyaktig og valgene er smartere. 8 minutter ut i 2.omgang øker vi ledelsen ved Henrik Waterloo. Her fører Bjørn Øyvind Høyer med seg ballen elegant forbi et par Flatåsen spillere før Jörgen tar over. Han legger baller til rette for Henrik som er rolig og behersket når han skyter fra 19 meter forbi målvakten.

Vanvik kjører på i samme spor og fortsetter å skape målsjanser og har full kontroll på kampen. Rundt 60. spilte minutt øker vi igjen ledelsen, denne gang ved Robert Solstad. Jörgen er observant når han ser at Robert har kommet seg fri fra sin oppasser. Robert gjør ingen feil alene mot målvakten og setter inn 4-1.

Par minutter senere fastsettes sluttresultatet på 5-1. Lorns Finserås slår et nydelig innlegg på bakre hvor vår toppskårer Robert bredsider ballen i mål.

Vi fortsetter å dominere kampen og skaper store sjanser. Verdt å nevne så kommer Joakim «Jaldo» Myran, Marius Høston, Rune Bromseth og Morten Raudberget inn, og samtlige gjør et godt innhopp.

Jaldo og Høston kan også skimte med noen store sjanser selv som blir misbrukt. Jaldo får ballen lagt til rette bare 5 meter litt skrått for målet og skal bare bredside ballen i det tomme buret. Ut fra intet kommer en heroisk Flatåsen spiller og blokkerer på streken. Høston har flere gode løp inne i boksen hvor avslutningene ikke sitter helt.

Vi tar med oss en god 2.omgang hvor vi styrer kampen fullstendig. Vi står nå med 13 poeng og ligger på en 3. plass i serien. Neste kamp er hjemme på Skavelmyra mot Ørland søndag kl.15.00.

★★★ Jörgen Skjærvø Kvitland
★★ Robert Solstad
★ Martin Fjeldvær

Grusom nedtur

Forrige helgs opptur ble fulgt opp med en grusom nedtur.

Alt var tilrettelagt for en fantastisk kamp på Skavelmyra denne lørdagen. Sola skinte, publikum møtte opp og banen var i god stand. Det som skulle ødelegge dagen var nok at det virket som om det bare var bortelaget som møtte opp.

Vanvik startet derimot kampen godt og var fullt på høyde med Rørvik den første halvtimen. Det er også Vanvik som får smake på ledelsen allerede etter 9 minutter. Jörgen Skjærvø Kvitland vender bort en motstander før han finner Robert Solstad med et utsøkt innlegg inne i boksen, Robert header ballen galant i en bue over Rørvik-keeperen, 1-0.

Ledelsen varer ikke lengre enn 5 minutter før Rørvik utligner til 1-1. Vi blir litt avventende når innlegget kommer fra venstre og ballen får passere enkelt til en mann på bakerste. Det hjelper heller ikke at bortelaget snur kampen minuttet senere, i det 15. spilleminutt.

Inn mot pause klarer Rørvik å utnytte pasningsfeil og sløvhet hos Vanvik og skårer 1-3 (43. spilleminutt) og 1-4 (45.spilleminutt). En tung omgang er over og samtlige i garderoben er enige om at dette er ikke en omgang å være bekjent med.

Med en innstilling om å heve oss klarer vi likevel ikke å komme oss skikkelig inn i kampen igjen. Vi blir igjen vitne til at Rørvik skårer to raske mål ti minutter inn i 2.omgangen. I det 56. spilleminutt skårer Rørvik på et frispark hvor Rørvik-spilleren først header i tverrligger før samme spiller setter returen. To minutter senere står det 1-6, etter et fint angrep fra motstanderlaget.

Vanvik prøver å mane opp laget til å stå kampen ut og avslutte kampen med en viss verdighet. Dette gjør at laget løfter seg og vi kommer oss til noen farligheter. Men som en rød tråd gjennom kampen så skjer det som skjer når Rørvik skårer ett mål, det kommer et nytt mål like etter. Stian Solstad er uheldig og setter ballen i eget mål etter 85. minutter, og minuttet senere kommer 1-8, noe som også blir sluttresultatet.

En kamp langt under pari for vår del, samtidig må man være rause nok til å innrømme at Rørvik er et godt lag og vinner absolutt fortjent. De spiller en effektiv fotball med lange baller mot deres hurtige kanter, og følger så godt etter med resten av laget. De er også aggressive i frontleddet og er flinke til å utnytte våre feil når vi skal fremover i banen.

Vi må absolutt ta lærdom av denne kampen, og kan ikke fortsette med å slippe inn et ekstra mål hver gang motstanderlaget skårer étt mål. Selv om vi føler at 1-8 kanskje er et litt flatterende resultat, var det uten tvil en fortjent seier til Rørvik.

[event_performance id=851128]

Referat: Selbu – Vanvik

Fredag 15. juni var det duket for bortekamp mot Selbu, og også vår siste kamp før sommerferien. Selbu lå før kampen på en 6 plass med 8 poeng etter 7 spilte kamper. Verdt å nevne er at samtlige poeng har kommet hjemme på Selbu Kunstgress. Vi gikk inn til kampen med en bevissthet om den nevnte hjemmestyrken til Selbu, samt at Selbu er et godt lag som er sterke i duellspillet.

Det er imidlertid vi, anført av Robert Solstad, som viser godt duellspill når han stiger til værs og header inn 0-1 på et hjørnespark etter 10 minutter. Omgangen ellers er jevnt i banespill, men hvor Vanvik er laget med de største sjansene. Selbu er derimot ikke ufarlig når de kommer og det blir Vanvik-spillerne vitne til like før pause. Ikke bare én gang, men to ganger klarer Selbu å skåre. De har dermed klart å snu kampen like før hvilen og de kunne dermed gå inn til garderoben med en 2-1 ledelse.

Vi er klare på at vi ikke er fornøyde med det som skjedde like før pause og er fast bestemte på å komme tilbake i kampen igjen. Andreomgang kunne dessverre ikke ha startet verre for våre gutter, da Selbu øker ledelsen til 3-1 i det 53. spilleminutt. Reduseringen i det 61. minutt er en tro kopi av vårt første mål, hvor Martin slår et hjørnespark og Robert Solstad setter ballen i mål, 3-2. Selbu skulle gå opp til 4-2 før Vanvik og våre gutter leverer seks knallgode minutter. Fra det 72. til det 78. spilleminutt klarer guttene å snu kampen fra 4-2 til 4-5. Ved Vanviks tredje mål blir Aleksander Solheim revet ned av hjemmelagets keeper, og dommeren har ikke annet valg enn å dømme straffe. Der er Martin Fjeldvær sikker og 3-4. Minutter senere ruller vi fint opp på vår venstreside. Vegard Stoum får tilslutt lagt inn mot bakre, der står Torbjørn Bjørnsvik og header den kontrollert i nettet, 4-4. I det 78. spilleminutt blir snuoperasjonen komplett da Torbjørn bli felt ved hjørnet av 16-meteren. Istedenfor å slå ballen inn i boksen, velger Martin Fjeldvær å kline til. Ballen går over muren og utenfor keepers rekkevidde og 4-5 er et faktum. Tross en herlig vilje og moral klarer dessverre ikke våre gutter å stå imot de siste minuttene og Selbu reduserer til 5-5, som også blir sluttresultatet.

Det var en kamp med stor underholdning for publikum, men hvor vi sitter igjen med flere slurvete baklengsmål. Vi tar uansett sommerferie sittende på en fin 2.plass. Nå skal sommeren brukes godt og vi satser på å være godt rustet til en høstsesong fylt med hele seks hjemmekamper. Neste kamp er hjemme mot Åfjord 10. august klokken 20.00. På gjensyn!

Referat Vanvik – Nidelv

Sommerferien og vårsesongen var gjennomført og vi sto klare til å sparke i gang høstsesongen hjemme mot Nidelv.

På en aldeles superb gressmatte på Skavelmyra var det Vanvik som startet best, og kom til flere avslutningsmuligheter. Disse ble dog ikke tatt godt vare på og endte som regel i 5-meter til motstanderens keeper. Martin Fjeldvær får også skutt fra 20 meter etter godt spill fra hjemmelaget, men da står keeperen i veien og redder forsøket til hjørnespark. Etter 20 minutter kontrer Nidelv inn sitt første mål. Nidelv viser seg farlige på overganger og dødballer. Og like før pause får Nidelv frispark i gunstig innleggsposisjon, det frisparket blir møtt på første stolpe og stusses inn i mål og Nidelv går til pause med ledelse 2-0.

Vi kommer ut av garderoben med full tro om at dette er mulig å snu. Nidelv var gode på dødballer og overganger, men ellers var det fullt mulig å stresse de og spille rundt de. Første halvdel av andre omgang bærer preg av det vi ble enige om, og vi presser Nidelv bakover. Men vi sliter fortsatt med sluttprodukt fremfor mål, om det så skulle være den siste avgjørende pasningen eller skuddforsøket. I stedet lager vi et nokså unødvendig frispark på hjørnet av 16-meteren, og når muren slår sprekker klarer ikke Rikard i målet å avverge 0-3 til Nidelv. Istedenfor å bukke under og gi oss, fortsetter vi å prøve kampen ut, og vi er nærmere redusering enn Nidelv er å øke ledelsen, selv om vi sendte flere menn oppover i banen på slutten.

Det ender i 3-0 tap, men vi har heldigvis fullt av hjemmekamper på løpende bånd i høstsesongen, og allerede fredag 18. august kommer Trond på besøk. DA har vi planer om å slå tilbake med seier!