2

Referat Vanvik – Bjørgan

(Bilde: Feiring av Roberts vinkelsliper i det 58. minutt)

På oktoberens første dag spilte Vanvik IL sin siste hjemmekamp for sesongen. Det siste laget i ligaen til å gjeste Skavelmyra var vår nabo i nord, Bjørgan. For Vanviks del var dette en mulighet til å slå et fosenlag, etter å ha tapt 2-1 både mot Ørland og Åfjord i de to foregående kampene. Bjørgan på sin side, er helt i toppen og kjemper om opprykk til 4.divisjon.

Etter en jevn åpning av kampen er gjestene som tar ledelsen etter 13 minutter. De kommer seg rundt på vår høyre side, slår den klassiske 45 gradern ut, og selv om vår målmann redder det første forsøket så setter de inn returen, og 0-1. Etter det første målet er det gjestene som er det beste laget og etter halvtimen så sitter deres andre for dagen. De plukker opp et løst gjennomspill og kriger inn målet, 0-2. Heldigvis for Vanviks del så sitter spillet bedre det siste kvarteret av omgangen og helt på tampen så sitter reduseringen. Martin vinner ballen høyt, danser seg ned til dødlinjen og server Robert på sølvfat. Robert neier høflig og nikker ballen enkelt midt i mål, 1-2.

Andre omgang starter som den første avsluttet og etter flere sjanser så skal den endelig sitte på ny. Aleks finner Robert i bakrommet med en god pasning. Robert tar seg god tid før han limer ballen opp i motsatt hjørne, og Vanvik har utlignet til 2-2. Vanvik fortsetter å produsere sjanser etter utligningen, selv om det nå bølger litt mer frem og tilbake. Og dessverre for Vanvik så er det Bjørgan som skal få det siste målet i denne kampen, og det i det 89. spilleminutt. Bjørgan får en dødball litt bak i banen hvor de slår ballen inn foran mål, og etter litt klabb og babb så får en Bjørganspiller sklidd ballen i mål fra to-meters hold.

Vanvik makter ikke å komme tilbake denne gangen, og dermed vinner Bjørgan 3-2 etter jevn kamp hvor det fantes muligheter til få med seg et bedre resultat for vår del. Siste kamp for sesongen spilles førstkommende søndag kl. 1400 borte mot Kolstad 2.