mai

3 poeng hver etter dobbelkampen

Lørdag kunne Vanvik invitere til en skikkelig klassiker på Skavelmyra. Dobbeloppgjør mot Bjørgan, noe som har blitt en tradisjon i de senere år. Begge klubber har på imponerende vis klart å holde to seniorlag i aktivitet gjennom mange sesonger, og både klubbenes 1. og 2. lag har hatt mange innbyrdes oppgjør. De siste sesongene har Bjørgan hatt et godt tak på oppgjørene mellom klubbenes 1. lag mens Vanvik har hatt et overtak i oppgjørene mellom klubbenes 2. lag. Lørdagens oppgjør føyde seg i så måte inn i rekken.

Først ut var klubbenes 1. lag. Et Vanviklag med en god start på sesongen hadde planer om å endre den svake statistikken mot Bjørgen og fikk tidlig initiativet i kampen. De blå og hvit-stripete var mye på Bjørgans banehalvdel i 1. omgang og hadde flere gode sjanser. 9 minutter ut i kampen fikk Vanvik sin første store mulighet. Et godt slått frispark havnet på pannebrasken til Stian Solstad, men Bjørgans sisteskanse Nils Håkon Hansen fikk slått ballen til corner. På den påfølgende corneren var Vanvik farlig frempå på nytt. Denne gang var det kaptein Håkon Fjeldvær som fikk hodet på ballen, men Bjørgan fikk reddet avslutningen på strek ved bakre stolpe. Knappe kvarteret ut i omgangen prøvde lillebror Fjeldvær seg med et brukbart skuddforsøk. Midtbaneeleganten tilrev seg ballen innenfor Bjørgans 16-meter, men igjen ble avslutningen slått til corner. Martin Fjeldvær ladet dødballfoten på ny og banket corneren inn mot første stolpe. Bjørgan fikk i første omgang klarert ballen bort fra mål, men vår stopperbauta Stian Solstad fikk headet ballen inn i feltet igjen. Som hentet rett ut fra de lekreste YouTube-klipp hælsparket Erlend Hermstad ballen videre i en vakker bue i bakerste stolpe og i mål. 1-0 til hjemmelaget.

Vanvik fortsatte med initiativet i kampen men manglet litt på presisjon og dyktighet på siste tredjedel. Våre gutter hadde mye ball, men kunne med fordel ha vært mer nøyaktig i valg og utførelse. Etter knappe 40 minutter spilt var det imidlertid gjestenes tur til å få muligheten fra cornermerket. Cornereksekutør Ola Lieng tok ansvar og banket ballen like godt direkte i bakstolpen og i mål. Bjørgan hadde utlignet til 1-1. Vanvik gikk umiddelbart i angrep etter Bjørgans utligning og var svært nære på å ta tilbake ledelsen i kampen. Aleksander Waterloo lobbet ballen i bakrom til vår toppscorer Robert Solstad som sendte ballen knallhardt i treverket bak Bjøgans sisteskanse. Her burde Vanvik ha scoret.

Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1. En brukbar omgang av Vanvik, men hvor det manglet litt på killer-egenskapene i motstanderens 16-meter.

Etter sidebyttet jevnet kampen seg betydelig ut og innledningen av omgangen bar preg av lite spill. Presisjonen fra vår side var mildt sagt variabel, det ble mange innkast, frispark og stopp i spillet. Temperaturen i kampen steg, som det ofte gjør i fosenoppgjør med mye prestisje. Våre gutter mistet rytmen, og et mer aggressivt Bjørganlag kom for alvor inn i kampen. Drøye 10 minutter ut i omgangen fikk Bjørgan frispark inne på vår banehalvdel. Et godt slått frispark havnet på pannebrasken til Ola Lieng som stanget inn sin 2. scoring for dagen. Et Vanviklag som allerede fra start i omgangen virket stresset med ball, ble ikke mindre stresset av den grunn. Våre gutter ble i overkant direkte og det ble en enkel jobb for Bjørganforsvaret å rydde unna det som kom. Drøyt halveis i omgangen fikk derimot våre gutter en gylden mulighet til å utligne. En slags variant av en chip i bakrom fra Stian Solstad ble stusset videre fra en Bjørganforsvarer til en umarkert Eirik Sylthe. Fra god posisjon sendte imidlertid Sylthe ballen over mål. 4 minutter før full tid skulle imidlertid Vanvik få sin utligning. Torbjørn Bjørnsvik plukket opp en retur etter dødball og sleivet ballen mot mål. Ballen landet på tverrligger og spratt ut i beina på Stian Solstad som hamret ballen i nettet. 2-2 og lagene var like langt på Skavelmyra.

Gjestene fra Bessaker var imidlertid ikke fornøyd med et poeng og kun minutter etterpå fikk grønntrøyene en ny mulighet på corner. En ny godt slått corner havnet på 1. stolpe og ballen ble kriget i mål av Bjørgans Eirik Aune. Før dagens dommer Egil Helge Rønning rakk å blåse av kampen skulle imidlertid Vanvik få en siste mulighet til å sikre poeng. 4 minutter på overtid fikk Robert Solstad ballen godt inne i Bjørgans 16-meter. Solstad fikk vendt seg fri men dessverre gikk avslutningen fra skrått også denne gang i stolpen.

Dermed måtte et slukøret Vanviklag innse at Bjørgan igjen kunne dra hjem med alle tre poengene og årets første tap var et faktum. Frustrasjonen i Vanvikleiren ble nok i overkant etter kampen og vi beklager igjen ovenfor våre gjester en unødvendig kommentar fra speakerbua rett etter kampslutt. Undertegnedes uttalelse til lokalavisen om en sjansestatistikk på 40-2 var heller ingen innertier, selv om det ble understreket som en overdrivelse i samtalen med Fosna-Folkets redaktør. Vi må innse at vi ble utkjempet av et Bjørganlag som var tøffere i begge bokser, og som gjennom sin rutine og fotballkløkt ser ut til å ha sikret seg oppskriften på hvordan de skal slå våre gutter.

Kort tid etter siste fløytesignal fra dommer Rønning, var det klart for ny kamp, denne gang mellom klubbenes 2. lag i 6. divisjon. Bjørgan stiller i år som i fjor et samarbeidslag med Osen og Steinsdalen. Vanvik fikk en god start på kampen og tok ledelsen etter 6. minutter ved Peder Fenstad. Knapt halvspilt ut i omgangen utlignet Bjørgan etter corner, før Vanvik tok ledelsen på ny 5 minutter senere ved den rutinerte ringreven Frode Saghaug. Lørdag 26. mai står nok ikke høyest på listen over potensielle datoer for feiringen av keeperens dag, og vår sisteskanse Rikard Haugen ville gi en liten forsmak på det vi skulle få servert fra Kiev litt senere på kvelden. Minuttet etter Saghaugs 2-1 scoring, viste Haugen frem en elegant bom på Håvard Damhaugs tilbakespill og ballen trillet rolig i eget mål til 2-2. 5 minutter før pause tok imidlertid Vanvik 2 ledelsen på ny etter en flott scoring fra Mahmoud Alhejo. Lagene kunne dermed gå til pause på stillingen 3-2.

Etter sidebytte fikk Vanvik mer dreis på spillet. Spesielt i første halvdel av omgangen vartet våre gutter opp med god fotball, og scoret 4 mål på drøye kvarteret. Mahmoud Alhejo  (2 nye mål, totalt 3 i kampen), Ronald MacDonald og Nils Hogne Harøy scoret for Vanvik. Kampen ebbet deretter litt ut før Torbjørn Bjørnsvik fikk æren av å fastsette sluttresultat til 8-2, 7 minutter på overtid. En solid seier for våre gutter i 6. divisjon som klatrer på tabellen til en fin 4. plass kun 4 poeng bak lederlaget Tyholttoppen. Samtlige lag foran på tabellen har 1-2 kamper mer spilt, og med seier i hengekampene kan 6. divisjonslaget for alvor melde seg på i kampen i toppen av tabellen.

Neste kamp for Vanviks 1 i 5. divisjon er torsdag 31. mai borte mot Byneset, mens Vanvik 2 skal i aksjon mot Ranheim (Breddefotball) mandag 4. juni.

Tur-orientering 2018

Årets 6 poster er lagt ut i området rundt Vanvikan.

Enkeltperson kr. 100,- og Familie Kr. 200,-

Kart og «klippekort» er å få kjøpt hos Vanvikan Bensinstasjon.

En stor takk til Vanvikan Bensinstasjon som selger dette for Vanvik I.L.

Vanvik I.L.

Håvard Fjeldvær

Dobbelkamp mot Bjørgan

Etter 2-2 i toppkampen mot NTNUI 2, er Vanvik fortsatt ubeseiret i årets 5. divisjon. Lørdag er det duket for en ny fotballgodtbit, med dobbel hjemmekamp mot Bjørgan. Først ut er Vanvik – Bjørgan (5. div) med kampstart 14.00 før Vanvik 2 – Bjørgan 2/Osen/Steinsdalen sparkes i gang klokken 16.00.

Bjørgan er det laget Vanvik har møtt oftest til seriekamp de siste årene, og det er ikke til å legge skjul på at de grønnkledde fra Bessaker har hatt et godt tak på våre gutter. Siden 2010 har lagene møttes 14 ganger, hvor Vanvik kun har gått seirende ut i 2 av oppgjørene. Bjørgan har vunnet 8 ganger mens kampene har endt uavgjort 4 ganger. Begge fjorårets oppgjør endte 3-2 i favør Bjørgan.

Denne statistikke ønsker våre gutter å bedre til helgen, og vi håper på like godt publikomsoppmøte på lørdag som mot NTNUI 2 for å støtte våre gutter i jakten på seier.

Inngang: 50,- / Kiosksalg

Vanvik 2 med seier over Ørland 2

Mandag spilte Vanvik 2 bortekamp mot Ørland 2 og sikret seg sin 2. seier så langt i sesongen. På tross av et spillemessig overtak for våre gutter var det vertene som kom best i gang på Lundavoll gress. Drøye halvtimen spilt snappet hjemmelaget opp ballen inne på Vanviks banehalvdel. Vår sisteskanse Rikard Haugen prøde å være våken på å fange et potensielt gjennomspill, men havnet på halvdistanse og ballen ble lobbet i mål. Etter sidebyttet fikk derimot Vanvik bedre betalt for sitt overtak. 17 minutter ut i omgangen fikk Torbjørn Bjørnsvik æren av å utligne til 1-1 etter en lang klarering fra Erlend Hermstad. Kun minutter etterpå fikk Vanvik frispark etter at Aleksander Solheim Waterloo ble felt. Martin Fjeldvær slo ballen hardt mot mål, og et godt løp fra Magnus Solem forstyrret Ørland-forsvaret nok til at ballen ble stusset i eget mål. Flere mål ble det ikke og Vanvik 2 kunne innkassere 3 nye poeng mot et Ørland-lag som har bitt godt fra seg i 6. divisjon så langt. En strålende fornøyd trener Sander Flytør slo dermed til på stortromma og spanderte is på en godt fornøyd spillergruppe.

Vanvik 2 ligger så langt på 6. plass på tabellen med sine 7 poeng. Laget har imidlertid 1-2 kamper mindre enn samtlige lag foran seg. Lørdag venter ny kamp i dobbeloppgjøret (5. og 6. div) på Skavelmyra.

Referat: Vanvik – NTNUI 2

Det var duket for første hjemmekamp, og et skikkelig toppoppgjør mot NTNUI 2.
NTNUI 2 leder serien med seks seiere på seks kamper, mens Vanvik ligger like bak med fire seiere på fire kamper. Årets seriestart har vært over snittet bra, og gutta var skikkelig gira for å komme i gang bra på hjemmebane. Den gode seriestarten har det blitt snakkis på bygda, så det var skikkelig bra oppmøte av publikum. Det var vel kioskdamerne som svettet mest de første 15 minuttene.

Vanvik startet bra, og fikk i gang spillet tidlig. Det var ikke de store sjansene til å starte med, men de skulle komme etter hvert.Det sto 0-0 til pause og publikum hadde sett Vanvik spille bra og hadde stor tro på 3 poeng.

Etter snaue kvarteret av andre omgang får Vanvik frispark på gjestenes halvdel. Innlegget slåes perfekt bak forsvaret og innenfor stengene, der får en krigende Henrik Askheim hode på ballen så den fikk retningsforandring og dermed 1-0 til Vanvik.Vertene kommer til et par sjanser, men vår sisteskanse tar seg fint av de få som kom gjennom. Vanvik fortsetter å skape sjanser. Etter et par finter innenfor studentenes 16 meter blir Martin Fjeldvær felt, og straffe for Vanvik. Vår nummer 9 Robert Solstad fikk æren av å sette straffen sikkert i mål. 2-0.

Etter en god periode av Vanvik kommer NTNU seg litt inn i kampen igjen. Ute av intet så får de slått ett presist innlegg som går bak forsvaret vårt og rett på pannebrasken til deres spiss, som kontrollert plasserer ballen i nettet og det står 2-1.Det gir NTNU blod på tann og ikke lenge etter får de utlignet til 2-2. Våre gutter satte inn en sluttspurt, men det ble ikke flere mål.Kampen ender 2-2, og vi kan vel si at det var en grei gjennomføring, bortsett fra de siste ti minuttene hvor vi triller litt for lite ball.

Vi takker publikum for oppmøtet, så håper vi like mange kommer på neste hjemmekamp som er allerede på lørdag 26. mai klokken 14.00 mot Bjørgan.

Toppoppgjør på Skavelmyra

Lørdag er det endelig hjemmekamp for vårt 5. divisjonslag. Når man først skal åpne konfektesken, er det like greit å strekke seg etter en real godbit med en gang. Vi inviterer alle skuelystne til et realt toppoppgjør mellom to lag som har hatt en forrykende start på sesongen. Våre gutter har vunnet 4 av 4 på bortebane og ligger på 2. plass med 12 poeng. Foran oss på tabellen ligger lørdagens motstander NTNUI 2. Studentene står også bokført med full pott, men har spilt en kamp mer. Innen lørdagens toppoppgjør skal de i tillegg møte Leksvik til kamp på tirsdag.

Vi håper våre gutter følger opp den gode starten på sesongen og håper så mange som mulig tar turen til Skavelmyra lørdag klokken 15.00 for å heie Vanvik frem i jakten på en ny seier!

Referat: Malvik – Vanvik

10. Mai, Kristi himmelfartsdag, og Vanvik dro til Malvik og Get Arena for å spille fjerde serierunde. Med tre av tre mulige i sekken fra før, var det et Vanviklag i flyt som møtte på Viksletta denne torsdags kveld. Like vel er det en nervøs og stille stemning i garderoben før kamp, er ikke gutta påskrudd, eller sitter de og fokuserer på arbeidsoppgavene? Det var ikke lett å si. Vanvik stilte et sterkt lag, med én forandring fra forrige startelver, Johannes inn for en småskadet Henrik.

Kampen blåses i gang 20:00, og den lave kveldssola byr på god temperatur, sterkt motlys og mysende fotballspillere. Akkurat slik det skal være i Mai. Vanvik starter med aggressivt press og lange utspill, slik som i de forrige kampene. Det slås flere gode baller ut mot kantene, og allerede etter 2 minutter Torbjørn slått det første innlegget. Ballen går imidlertid akkurat over hodet til Jørgen, og ut til innkast for Malvik. Ingen kjempesjanse, men kampen er i gang, og det ser ut til at Vanvik får brukt kantene sine slik de vil. Etter ti minutter kommer første store sjanse. Martin vinner ballen høyt, får spilt gjennom Torbjørn, han legger 45 ut til Jørgen som setter ballen like over mål. Noen minutter senere er det Sylthe og Torbjørn som kombinerer fint på høyresiden. Torbjørn blir spilt gjennom, fyrer av like innenfor 16, men Malvikkeeperen redder ut til korner. Ingen mål så langt, men Vanvik spiller god fotball.

Etter 18 minutter er det en del godt, gammeldags klabb og babb ute på venstresiden, som ender med at Rossi får ballen. Rossi setter fart i godt gammelt driv, runder Malviks høyreback, og kan velge og vrake i Vanvikspillere inne i boksen. Rossi velger å slå rolig 45 ut til Sylthe, som breisider ballen i mål til 0-1 favør Vanvik. Kampen vipper litt frem og tilbake, men etter 27 minutter snapper Daniel ballen fra en Malvikspiller inne på deres banehalvdel. Daniel tar med seg ballen noen meter, før han elegant trer gjennom Jørgen. Jørgen tar med seg ballen inn i 16 og dunker den i mål til 0-2. Vanvik fortsetter å spille ut mot kantene, noe som fører til flere gode innlegg. Både Jørgen og Torbjørn har rimelig godt driv når de tråkker på gassen, og Malvikbackene får virkelig kjørt seg denne torsdagskvelden.

Rett før pause får Vanvik frispark på midtbanen og flytter opp mye folk. Frisparket blir slått inn i boks, blir klarert ut, men ender nede på midtbanen hos Rossi. Rossi slår ballen på halv volley ut mot Torbjørn som tar den med inn til femmeteren hvor han legger ut til Robert. Robert kan dermed tuppe ballen fra seks meter inn i mål å gi Vanvik ledelsen 0-3 til pause.

Andre omgang starter og Vanvik fortsetter med godt spill. Det er flere gode kombinasjoner både på høyre og venstre side, men Malvikspillerne har nå kommet seg på jobb, og får blokkert flere skumle avslutninger. Mellom Vanvik sine sjanser kommer også Malvik til med flere gode innlegg. Men i Vanvikboksen har Håkon og Stian kontroll, og får headet samtlige baller ut av feltet. Malvik får noen avslutninger fra lengre hold, men de blir ikke gode nok til å komme forbi målvakt Haugen.

Vanvik har i andreomgang begynt å trille mer ball, og etter 55 minutter spiller Stian opp til en møtende Jørgen som vender opp, drar seg forbi to Malvikspillere og blir felt like utenfor 16. Malvik får gult kort, og Vanvik får frispark i en farlig posisjon. Jørgen sto under oppvarmingen og dunket et par baller i krysset fra akkurat samme posisjon, og føler seg derfor klar for å ta frisparket selv. Han gjør som på oppvarmingen, og Vanvik tar ledelsen 4-0. Etter 63 minutter er det imidlertid Malvik sin tur til å treffe på et gjennomspill. De vinner ballen på sin venstreside og slår en solid pasning over forsvarslinja til Vanvik. Men med Håkon og Stian på slep, tørr ikke Malvikspissen bruke mange touch, hvilket fører til at han lobber fra 25 meter. Haugen står uheldigvis for langt ute til å gjøre noe med lobben, og ballen daler inn i Vanvikmålet til 1-4. Dette gir Malvik blod på tann, og ti minutter senere kommer de til et innlegg som ender hos en Malvikspiller på hjørne av femmeteren. Malvikspilleren dunker til på hel volley, ballen suser mot vinkelen, men der ligger Haugen og venter. En kjemperedning på et kritisk tidspunkt, da Malvik presser godt. Haugen får spilt ut, og ballen ender hos Torbjørn. Torbjørn tar nok en gang Malvikspillerne med på løpetur, og legger lavt inn i femmeteren hvor ballen til slutt ender hos Martin som setter den i mål. Vanvik tar ledelsen 1-5, og har ridd av den verste Malvikstormen.

Etter 81 minutter får Malvik innkast oppe på sin høyre kant, de kaster inn mot 16 hvor en Malvikspiller med Stian i ryggen klarer å ta ned ballen, vende og skyte den over hodet på Haugen til 2-5. Kampen svinger litt frem og tilbake de siste minuttene, men resultatet står seg, og Vanvik vinner solid med tre mål borte mot Malvik.

Neste kamp er første hjemmekamp og mot serieleder NTNUI 2. Den spilles på Skavelmyra lørdag 19. Mai klokken 15:00. Klarer Vanvikgutta å fortsette det gode spillet fra Malvikkampen, er det absolutt gode muligheter for å hente tre poeng på Skavla. Håper derfor så mange som mulig møter opp 19. Mai og hjelper Vanvik mot sin femte strake seier i årets 5. divisjon!

Følg Malvik – Vanvik LIVE

Vanvik har hatt en forrykende start på sesongen med 3 strake borteseiere. I kveld er det duket for et nytt borteoppgjør mot Malvik på Get Arena Viksletta. Kveldens motstander ligger på en 9. plass på tabellen så langt, men vil utvilsomt bli en tøff nøtt å knekke for våre gutter. Uavgjort borte mot Selbu og Åfjord, samt et knepent tap hjemme mot NTNUI 2 viser at Malvik absolutt hører hjemme lenger opp på tabellen. De rødkledde har selv et mål om å kjempe i toppen av årets 5. divisjon, etter en solid 2. plass i fjor.

Værgudene er i godt humør om dagen og alt tyder på en strålende ramme rundt kveldens kamp. For de som ikke har anledning til å ta turen til Viksletta, dekker vi de viktigste begivenhetene live på twitter! Vi håper guttene følger opp den gode seriestarten og tar med seg full pott til første hjemmekamp neste helg!