3

Referat: Byneset – Vanvik

Torsdag 31.mai var det klart for vårsesongens nest siste bortekamp mot Byneset som har fått en trå start på sesongen. Vanviks gutter var ivrig på å revansjere de to siste hjemmekampene mot henholdsvis NTNUI2 og Bjørgan som ikke bikket riktig vei sett med indre fosen briller. Byneset kunstgress var forøvrig badet i sol og temperaturen var godt over tjuetallet denne flotte maikvelden, og det lå an til å bli en svett og klam batalje i femtedivisjons andre avdeling.

Det var Byneset som startet kampen best og skapte flere store sjanser uten å få uttelling, men det var Henrik Waterloo som raget høyest på en corner og sendte Vanvik i ledelsen etter tretten minutters spill. Etter målet våknet Vanvik i varmen og begynte å krige seg inn mer inn i kampen men etter en halvtimes spill var det pinadø meg Byneset som utlignet til 1-1. Da mente konstabel Johannes Hindrum at nok får være nok og ladet børsa fra tjue meter og satte en støkk i hjemmepublikummet og et par sauer og Vanvik var tilbake i ledelsen fem minutter etter Bynesets utligning. Ikke lenge etter var Vegard Stoum på raid på høyrekanten og hjemmelagets forsvar ble både sendt i både pølsebod og det som verre er før han spiller Robert ‘femogførti’ som får en enkel oppgave å dytte ballen inni det åpne målet.  Lagene gikk til pause på 1-3 i en omgang hvor Vanvik var effektive og Byneset fort kunne ha et eller to mål mer i forhold til antall sjanser, noe trener Hallvard Solem konstaterte ovenfor Fosna-folket.

I andreomgangen flyter spillet bedre for Vanviks del og tar mer og mer over banespillet og har rimelig god kontroll bakover. Kvarteret ut i andre er Jørgen Skjærvø Kvitland på farten på venstrekanten og slår et strøkent innlegg til Eirik Sylthe på førstestolpe som setter den i nettmaskene med den største selvfølgelighet og gjestene er oppe i 1-4.Vanvik har stor bredde i troppen om dagen og etter en times spill gjør Vanvik et trippelbytte og setter inn Aleksander, Borgar og Torbjørn på topp. Ikke lenge etter finner Aleksander Torbjørn som lurer offsidefella og lobber ballen lekkert over keeper som de gjør på TV. Men Vanvik var ikke ferdige for dagen, tre minutter før fulltid slår Håkon et frispark fra høyrekanten inni feltet hvor Aleksander hodestøtet ballen fra seksten meter(!) ned i lengste hjørne for keeper, en overraskende bra heading fra høyrekanten fra Roten.

1-6 ble altså sluttresultatet i en deilig kamp hvor Vanvik får revansje for tapet mot Bjørgan selv om resultatet kanskje lyver litt i forhold til antall store sjanser Byneset skapte i førsteomgangen men det er lov å være effektive,  dermed har Vanvik vunnet 5 av 5 bortekamper så langt i år så får vi håpe at den første hjemmeseieren kommer neste lørdag 9.juni når Hegra kommer på besøk til Skavelmyra kl.1500. Det er også den siste hjemmekampen  i vår så vi håper så mange som mulig tar turen og ser på.