12

Referat: Vanvik – Åfjord

(Foto: Aleksander Killingberg, Fosna-Folket)
Fredag 10.august var sommerferien over, og høstsesongen skulle sparkes i gang. På motsatt banehalvdel sto Åfjord, som vi slo 0-4 på bortebane i vår. Før kampen lå Vanvik på en andreplass, med Åfjord jagende kun ett fattig poeng bak. Det var dermed en ekstra viktig kamp, ikke bare for å øke forspranget ned til Åfjord, men også for å ikke tape ytterligere terreng til avdelingsleder NTNUI 2.

Det hadde kommet store mengder nedbør på dagtid på fredag, så Skavelmyra var våt og sleip denne kvelden. Da kampen skulle sparkes i gang hadde regnet gitt seg for en stund. Åfjord åpnet best av lagene, og kjørte spillet i snaue fem minutter. Etter de fem minuttene og ut første omgang var rollene byttet om. Vanvik styrte spillet og kom til mange solide målsjanser. Den første ordentlige målsjansen for Vanviks del kom etter fem minutter da Eirik Sylthe dro seg fri på venstrekanten og slo et godt innlegg inn foran mål, men dessverre nådde ikke Torbjørn frem til ballen og den gled rett gjennom feltet.

I det 15. minuttet var hjemmelaget igjen frempå. Flott spill mellom Eirik, Vegard, og Robert sørget for at Vegard ble spilt fri alene med keeper. Vegard gjorde ingen feil og satte ballen kaldt til side for Åfjords sisteskanse. Like etter kommer Vanvik på ny fremover. Denne gang med Torbjørn som kommer alene med keeper. Keeper feller Torbjørn og det dømmes straffe. Martin Fjeldvær er sikker i sin sak fra straffemerket og dunker ballen oppe i vinkelen. 2-0 til Vanvik. Like etter kommer Åfjord til en brukbar sjanse. De spiller i bakrom, men Vanvik får ryddet unna med et nødskrik. I det 31.minuttet kommer Vegard i et godt driv på venstre flanke og slår inn mot boksen, men ballen glir rett gjennom feltet via en Åfjordspiller. På påfølgende corner lander ballen til slutt på pannebrasken hos Vegard som stanger Vanvik opp i en 3-0 ledelse. Like etter går lagene til pause. Første omgang var preget av et massivt press fra vertene, og store målsjanser som ikke ble omsatt til mål. Med litt mer tur kunne det fort vært to til tre flere mål i målprotokollen.

Regnet bøttet ned i pausen og fortsetter å bøtte ned ut i andre omgang. Til tross forholdene så klarer Vanvik å skape sjanser. Like etter hvilen kommer Vanvik seg ut på høyrekanten der Torbjørn slår inn et godt innlegg som lander på foten til Martin Fjeldvær som legger den ned i høyre hjørne, utagbart for keeper. Like etter Martins mål snapper Robert ballen opp fra Åfjordforsvaret, men avslutningen går over mål. I det 63.minutt får Åfjord straffe som de setter i mål. Fire minutter senere får de igjen tildelt en straffe som de scorer på. Stillingen er nå redusert til 4-2 i favør Vanvik.

To minutter før full tid blir Morten Kilen wrestling taklet ned innenfor sekstenmeteren. Dommer peker på straffemerket. Martin gjør ingen feil, og fastsetter resultatet 5-2 til Vanvik i det som er en fortjent seier. Vanvik skapte desidert mest, og selv om været i andre omgang gjorde sitt for at spillet ble så som så. Verdt å nevne er også at Erik Enebakk fikk sin A-debut for Vanvik mot Åfjord. Med seieren over Åfjord i boks, ligger Vanvik nå fem poeng bak avdelingsleder NTNUI 2. Begge lagene har 10 spilte kamper.

Neste kamp blir enda et enda lokaloppgjør, mot Leksvik lørdag 18. august klokken 15.00 på Skavelmyra. På gjensyn!