september

Referat: Vanvik – Selbu

(Foto: Alexander Killingberg, Fosna-Folket)

Dagens oppgjør ble flyttet fra det regnvåte gresset på Skavelmyra til kunstgresset på Åsly. Klokken 14.00 var det klart for sesongens nest siste kamp. Bortekampen mot Selbu i vår satt fortsatt i bakhodet etter et bittert baklengsmål i sluttminuttene og Vanvikgutta var klare for å endelig få satt på plass Selbyggene. Det skulle imidlertid vise seg lettere sagt enn gjort.

Som bestilt, ga regnet seg før kampstart. Til og med solen tittet så vidt frem bak skyene. Vanvik åpnet godt ved å være solide i duellspillet og samtidig vinne andreballene. Flere gode angrep ble bygget opp, men Vanvik slet med å få avsluttet PÅ mål. Selbu er et fysisk sterkt lag, og klarte etter hvert i første omgang og ta opp kampen i duellspillet. Selbu begynte å vinne flere dueller, og slo mye langt mot bakrom. 20 minutter ut i første omgang kommer Jørgen Skjærvø seg fri på venstre kant. Han får lagt inn til Martin Fjeldvær, som legger videre til Robert Solstad som avslutter. Ballen er på vei mot hjørne av Selbumålet, men fra intet, dukker en Selbuforsvarer opp med dagens lengste tå, og får tuppet ballen ut til corner for Vanvik. Jørgen tar corneren, den skrus mot bakre, og etter litt frem og tilbake havner ballen hos Torbjørn Bjørnsvik som klarer å dunke den i nettmaskene til 1-0 for Vanvik. Resultatet står seg til pause, og det samme gjør oppholdsværet.

Andreomgangen ble preget av mye duellspill og stopp i spillet. Selbu vant mye dueller på midtbanen, men Vanvik hadde fortsatt kontroll i bakre rekker. Vanvikgutta begynte også å bli med mer på de lange ballene, og hadde færre gode angrep. Likevel er det Vanvik som skaper mest. Et kvarter ut i andreomgangen får Vanvik corner. Den slås inn i feltet, og nok en gang går ballen litt frem og tilbake før den denne gangen havner hos Stian Solstad som nikker den kontant i mål. 2-0 til Vanvik, og håpet om at det skulle løsne skikkelig for Vanvik sin del regjerte hos trenere og spillere på innbytterbenken. Det gjorde det imidlertid ikke, og resten av kampen ble en skikkelig krig. Ti minutter før slutt får Selbu sin redusering til 2-1, og de begynner virkelig å legge press på Vanvik sitt forsvar. De blåstripede gutta klarer heldigvis å ri av stormen, og fyller nok en gang på kontoen med tre nye poeng.

Neste kamp er mot serieleder NTNUI 2. Om de vinner mot Åfjord, er de sikret førsteplass. Om Åfjord tar ett eller flere poeng, får vi faktisk en skikkelig seriefinale neste runde. Når det er sagt, må Vanvik slå NTNUI 2 i tillegg til å ta inn en målforskjell på fem mål om det skulle bli uavgjort mellom Åfjord og NTNUI 2. Vi får bare ønske Åfjord lykke til, og satse på at siste seriekamp denne sesongen, borte mot NTNUI 2, blir en skikkelig seriefinale!

Vanvik – Selbu flyttes til Åsly

Søndag spiller Vanviks herrer siste hjemmekamp for året når Selbu tar turen til Fosen. På grunn av de enorme nedbørsmengdene de siste dagene har vi måttet kaste inn håndkleet og gi opp håpet om å spille kampen på Skavelmyra. Kampen flyttes derfor til Åsly kunstgress i Rissa.

Kampen sparkes i gang klokken 14.00.

Vi håper så mange som mulig legger søndagsturen innom Rissa og støtter laget i jakten på seier. Velkommen til kamp!

Fotballavdelingen tildelt midler

Fotballavdelingen har den siste tiden mottatt ekstra midler.

Fra NFF Trøndelag har vi mottatt 5000kr som øremerkes jenteløft. Det pågår et samarbeid mellom klubbene i Indre Fosen, der man skal arrangerer samlinger for J08 og J10 på tvers av klubbene. J08 har hatt en trening med over 30 jenter, og skal nå snart ha en ny. J10 satser på to samlinger før jul, og dette er under planlegging. Dette gjøres for å skape et miljø blant jentene, slik at de står lengre i fotballen. I tillegg ser vi at de som velger å stå i fotballen, vil ende opp på samme lag som de andre før eller siden. Klubbene ønsker å øke rekrutteringen og redusere frafallet og vi håper dette vil bidra til nettopp dette.

Vanvik IL fotballavdelingen takker NFF Trøndelag for midlene som vil gå til å dekke baneleie og enkel bevertning!

Fotballavdelingen var også så heldige å bli trukket ut til å motta 10 000kr fra NTE ifm NTE laget mitt. Pengene vil bli øremerket til Selbu helg i februar. Vanvik og samarbeidsklubben Stadsbygd, arrangerte i 2018 en felles tur til Selbu for alle aldersbestemte lag fra 12 og oppover. Som i saken over, så vil mange ende opp på samme lag etterhvert, så dette er et kjempefint tiltak for at spillere, foreldre, trenere, lagledere osv blir kjent og gjør ovegangen forhåpentligvis litt lettere og tryggere. Det trenes i hallen i Selbu, men det er også lagt stor vekt på det sosiale og det er et flott opplegg tilrettelagt for klubbene. Suksessen med turen var så stor, at Selbuhallen ble booket for 2019 rett etter hjemkomst i år.

Vanvik IL fotballavdelingen takker NTE for midlene som vil redusere egenandelen til deltakere i Selbu 2019!

Referat: Hegra – Vanvik

Fredag 21. september var det klart for ny kamp for Vanvik, denne gang mot Hegra på fremmed kunstgress. Med seier i denne kampen kan Vanvik sikre 2. plassen og dermed være klare for opprykk til 4. divisjon dersom NTNUI ikke rykker opp fra samme divisjon. Dette var ekstra motivasjon for våre gutter som etter hvert skulle få slippe seg løs på Hegra Sparebank Arena.

Det var ikke spilt mer enn tre minutter før den første kula lå i nettet. Martin slår et frispark som flikkes videre av Torbjørn, ballen faller ned hos Håkon som til slutt tupper ballen i mål. Hjemmelaget er derimot ikke ufarlige og de får sine sjanser i begynnelsen av kampen, men de får ikke avslutningene på mål. Etter 23. spilte minutter får Vanvik en corner som tas kort, som til slutt svinges perfekt inn av Martin, som enkelt heades i mål av Stian. Bortelaget produserer flere gode muligheter nå, to baller reddes på strek av hjemmelaget på kort tid. Så var det Jørgen sin tur til å skinne. Han danser seg forbi 3-4 Hegra spillere før han banker til fra 16 meter godt plassert nede ved stolperota. Et mål Leo Messi ikke ville gremmes over der altså. Bare fem minutter senere fører samme mann ballen mot mål, før han slår vegg med Torbjørn og avslutter i samme hjørne som sist, og det står 0-4 etter 43. minutter. Siste mål før pause kommer etter fine kombinasjoner av Robert og Martin, som til slutt avsluttes av Robert og bortelaget kunne gå i garderoben på stillingen 0-5.

Vanvik hadde ingen planer om å legge seg nedpå etter en god første omgang, og skyter ut fra startblokkene. Etter ett minutt spiller Torbjørn gjennom Jørgen, som setter ballen kontant i garnet. To minutter senere får samme mann igjen nettsus. Martin spiller til dagens Ivers (Jørgen) utenfor 16-meter, som fyrer av en kanonkule i krysset rett og slett. Etter 57. minutter sender Torbjørn i vei et skudd/innlegg som går rett i mål fra sin høyre kant, uansett hva det var så fikk han en imponerende dupp på ballen. Ikke lenge etter fosser Torbjørn “T-Bear” nedover kanten og finner Robert på et innlegg og dermed 0-9. Litt senere prøver Vegard lykken fra distanse, skuddet barberer stolpen. Så kommer en ny corner fra Martin, som Henrik stanger inn etter 74. minutter.

Kronen på verket ble plassert i det 84. minutt. Den som skulle få æren var av det uortodokse slaget, men litt tidligere i kampen ble det byttet inn en gammel Vanvik-spiller. Denne spilleren har gjennom sin karriere hatt 15 (FEMTEN) beinbrudd, uten å ha deltatt noen form for kriger eller være spesielt gammel. Men uansett, etter en 84. minutter spiller Jørgen gjennom Aksel Sørloth som etter 4-5 touch sender av et skudd fra 7 meter i en Hegra-spiller og i mål. I feiringen slipper Aksel alle hemninger og danser like bra som Peter Crouch for kameramann Joachim “Jaldo” Myran. Ikke et verdig punktum, men det var greit å sette en strek der.

Kampen endte til slutt med 0-11 seier og nå gjenstår kun to kamper for Vanvik i årets 5. divisjon. Neste kamp og siste hjemmekamp spilles mot Selbu 30 september søndag kl. 14.00. Vi håper alle som har muligheten tar turen innom Skavelmyra.

Følg Hegra – Vanvik live på Twitter!

I kveld tar Vanviks herrer turen østover for å møte Hegra til kamp. Med seier vil våre gutter sikre 2. plassen i sin 5. divisjonsavdeling, en plassering som kan vise seg å bli svært viktig. Lederlaget NTNUI 2 er avhengige av at deres 1. lag rykker opp fra 4. divisjon for å få muligheten til opprykk. For øyeblikket ligger studentenes 1. lag 3 poeng bak den gamle storheten Strindheim, med 5 kamper igjen å spille av sesongen.

Vanvik har levert en forrykende høstsesong så langt, med 6 seiere av 6 mulige etter sommerferien. Hegra har hatt en variert sesong, men fremstår langt sterkere hjemme på eget kunstgress enn på bortebane.

Kampen starter 20.00 og vi dekker høydepunktene fra kveldens kamp live på Twitter!

Referat: Vanvik – Byneset

Lørdag 15. september var det duket for Vanvik mot Byneset på Skavelmyra stadion. En viktig kamp for Vanvik som har fått ferten av opprykk til 4.divisjon. Regnbyger hadde preget værbildet i forkant av kampen, og forholdene lå virkelig til rette for god, men tøff fotball.

Kampen ble sparket i gang klokken 14.00. Allerede etter tre minutter kommer Torbjørn Bjørnsvik seg fri ute på kanten og får slått et fint innlegg som ender opp på bakerste stolpe, der har Martin Fjeldvær løpt seg fri og får nok tid og rom til å ta ned ballen og sette den enkelt i nettet, 1-0 Vanvik.

Lagene kommer seg til hver sin store sjanse alene med keeper før det er spilt et kvarter, men to gode keeperprestasjoner sørger for at målprotokollen forblir uendret.

Vanvik tar mer og mer over utover i første omgang og etter 24 minutter setter Torbjørn fart og kommer seg gjennom Bynesetforsvaret, alene med keeper gjør 18-åringen ingen feil og fører Vanvik opp i 2-0. Like etterpå fyrer Jørgen Skjærvø Kvitland av et hardt skudd fra 25 meter, keeper er utspilt, men tverrligger står i veien. Lagene går til pause på stillingen 2-0 til Vanvik.

2. omgang preges av tøffe dueller både langs bakken og i lufta, Stian Solstad pådrar seg et gult kort i det han hindrer en halvfarlig Byneset-kontring, og Håkon Fjeldvær får seg et spark til hodet, dette til tross så holder begge hodet kaldt og buret rent. I det 73. Minutt kommer 3-0 og spikeren i kista da Robert Solstad nok en gang tegner seg på mållista etter en kontring.

Vanvik tar med det sin 12. seier for sesongen og henger med helt oppe i toppen av 5. divisjon når det nå gjenstår bare 3 kamper. Neste kamp er borte mot Hegra Fredag den 21. September kl. 20.00. Kampen kan følges live på twitter.

Referat: Bjørgan – Vanvik

Lørdag 8.september var det klart for busstur og dobbelkamp mot Bjørgan i femte- og sjettedivisjon, den første av tre bortekamper denne høsten for førstelaget. Bjørgan er forøvrig det eneste laget som har slått Vanvik så langt i år så motivasjon til kampen trengte vi ikke grave dypt etter. Vanvik har fått en fin start på høstsesongen med fire strake seire og håpet å forlenge rekken i solskinnet i Bessaker.

Klokken 14.00 blåste dagens hoveddommer Egil Hammer i gang førsteomgang og Vanvik tok kontrollen fra start av. Etter et kvarters spill slår Daniel Raudberget et godt innlegg fra høyrekanten som Robert Solstad plukker opp i boksen, legger til rette og setter den forbi Bjørgans sisteskanse og Vanvik går opp i 1-0. Vanvik fortsetter å presse på og dominerer kampen, og etter halvspilt omgang er Jørgen Skjærvø Kvitland farlig frempå på venstreflanken, men skuddet stryker stolpen. Det ser ut som lagene skal gå til pause på 1-0 men rett før hvilen får Vanvik frispark på midtbanen ut mot høyresiden. Martin Fjeldvær slår frisparket inn i feltet med god høyde og sidevinden spiller Bjørgankeeperen et puss og bommer på ballen og Robert får bakhode på ballen å stusser den i mål fra 3-4 meters hold og Vanvik går til pause med en fortjent 2-0 ledelse.

Andreomgangen fortsetter i samme sporet og Vanvik har kontroll på kampen og skaper sjanser på løpende bånd men unøyaktighet i avslutningene og en god Bjørgankeeper hindrer at bortelaget økter ledelsen. Både Jørgen, Johannes og Robert hadde noen feite muligheter uten uttelling. Bjørgan klarte aldri å true Vanvik nevneverdig i løpet av andreomgangen og Rikard Haugens smultring i målprotokollen blir etterhvert et faktum.

I sjettedivisjonsoppgjøret vant Vanvik 2-1 mot Bjørgan etter skåringer av Håvard Bjørnsvik og Mahmoud Alhejo

Neste kamp er lørdag 15. september kl.14.00 hjemme på Skavelmyra mot Byneset, vi håper flest mulig tar turen å heier guttene frem. Nå gjenstår kun fire seriekamper og Vanvik er så absolutt med i kampen om opprykk til fjerdedivisjon.

Theresa vant Trondheim Maraton

Theresa Lyng-Jørgensen representerte Vanvik IL i Trondheim Maraton og vant like gjerne helmaraton for kvinner. Hun ble nr 9 totalt med tiden 2.59.17. Dette var kun 14.21 bak vinner Sebastian Conrad Håkansson. Målet var under 3t og det klarte hun med god margin(!!!). Det var flere som representerte Vanvik IL under dagens arrangement i Trondheim. Grete Tovmo ble nr 3 på 10km K60-64. Ivar Ramdal ble nr 4 på halvmaraton M65-69.

Ambassadør

Theresa ble spurt om å bli ambassadør for Trondheim Maraton 2018, noe hun valgte å si ja til. Hun begynte så å trene seg opp for å kunne klare å gjennomføre det 42km lange løpet. Hun ble raskt bitt av basillen, og løpingen ble snart en del av den daglige rutinen. De fleste av oss har vel observert henne langs veiene det siste året. Da hun stilte opp i Botn Rundt for å kjenne litt på det å konkurrere, ble hun nr 2 i kvinneklassen kun slått med 11 sekunder, og også en 7 plass totalt. Mange ante da at hun også hadde en mulighet for å kjempe om en pallplass i dagens løp. Theresa nøyde seg derimot ikke med kun en pallplass, hun gruste derimot konkurrentene der nærmeste kvinne var 11.53 bak i mål.

Holdt på å gå galt, 2 ganger

Det var en periode usikkert om hvorvidt Theresa kunne stille til start overhodet. Hun fikk for kort tid siden påvist Runners Knee, og dette satte en stopper for treningen en periode og gjorde som sagt det usikkert på om hun kunne stille. Men hun stilte til snart, og etter kun 5km holdt det derimot på å gå galt igjen. Skansen brua ble åpnet, og de første måtte stå å vente til den gikk ned igjen. Theresa holdt derimot hodet kaldt selv etter en slik gedigen arrangørtabbe..

(FOTO: Kristian Lyng-Jørgensen. Theresa i fint driv.)

Vanvik IL gratulerer Theresa med seieren og kjenner at vi er meget stolte av hennes prestasjoner der hun velger å representere Vanvik IL!