30

Referat: Vanvik – Selbu

(Foto: Alexander Killingberg, Fosna-Folket)

Dagens oppgjør ble flyttet fra det regnvåte gresset på Skavelmyra til kunstgresset på Åsly. Klokken 14.00 var det klart for sesongens nest siste kamp. Bortekampen mot Selbu i vår satt fortsatt i bakhodet etter et bittert baklengsmål i sluttminuttene og Vanvikgutta var klare for å endelig få satt på plass Selbyggene. Det skulle imidlertid vise seg lettere sagt enn gjort.

Som bestilt, ga regnet seg før kampstart. Til og med solen tittet så vidt frem bak skyene. Vanvik åpnet godt ved å være solide i duellspillet og samtidig vinne andreballene. Flere gode angrep ble bygget opp, men Vanvik slet med å få avsluttet PÅ mål. Selbu er et fysisk sterkt lag, og klarte etter hvert i første omgang og ta opp kampen i duellspillet. Selbu begynte å vinne flere dueller, og slo mye langt mot bakrom. 20 minutter ut i første omgang kommer Jørgen Skjærvø seg fri på venstre kant. Han får lagt inn til Martin Fjeldvær, som legger videre til Robert Solstad som avslutter. Ballen er på vei mot hjørne av Selbumålet, men fra intet, dukker en Selbuforsvarer opp med dagens lengste tå, og får tuppet ballen ut til corner for Vanvik. Jørgen tar corneren, den skrus mot bakre, og etter litt frem og tilbake havner ballen hos Torbjørn Bjørnsvik som klarer å dunke den i nettmaskene til 1-0 for Vanvik. Resultatet står seg til pause, og det samme gjør oppholdsværet.

Andreomgangen ble preget av mye duellspill og stopp i spillet. Selbu vant mye dueller på midtbanen, men Vanvik hadde fortsatt kontroll i bakre rekker. Vanvikgutta begynte også å bli med mer på de lange ballene, og hadde færre gode angrep. Likevel er det Vanvik som skaper mest. Et kvarter ut i andreomgangen får Vanvik corner. Den slås inn i feltet, og nok en gang går ballen litt frem og tilbake før den denne gangen havner hos Stian Solstad som nikker den kontant i mål. 2-0 til Vanvik, og håpet om at det skulle løsne skikkelig for Vanvik sin del regjerte hos trenere og spillere på innbytterbenken. Det gjorde det imidlertid ikke, og resten av kampen ble en skikkelig krig. Ti minutter før slutt får Selbu sin redusering til 2-1, og de begynner virkelig å legge press på Vanvik sitt forsvar. De blåstripede gutta klarer heldigvis å ri av stormen, og fyller nok en gang på kontoen med tre nye poeng.

Neste kamp er mot serieleder NTNUI 2. Om de vinner mot Åfjord, er de sikret førsteplass. Om Åfjord tar ett eller flere poeng, får vi faktisk en skikkelig seriefinale neste runde. Når det er sagt, må Vanvik slå NTNUI 2 i tillegg til å ta inn en målforskjell på fem mål om det skulle bli uavgjort mellom Åfjord og NTNUI 2. Vi får bare ønske Åfjord lykke til, og satse på at siste seriekamp denne sesongen, borte mot NTNUI 2, blir en skikkelig seriefinale!