9

Referat: NTNUI 2 – Vanvik

Etter at NTNUI 2 sikret seg 1. plassen i nest siste serierunde, lå det kun heder og ære i potten da våre gutter tok turen til Lade for å møte de nybakte seriemesterne til kamp på søndag. Studentene har levert en imponerende sesong og vunnet samtlige kamper med unntak av poengdelingen på Skavelmyra i vår. Det naturlige målet for våre gutter var derfor å følge opp vårkampen og påføre studentene et nytt poengtap.

Vanvik fikk en tidlig mulighet til å ta føringen da Martin Fjeldvær ble spilt alene gjennom med keeper. En årvåken sisteskanse fra hjemmelaget fikk imidlertid snappet tak i ballen i det vår hovmester prøvde å passere. Etter Vanviks tidlige sjanse fikk de ballsikre vertene trille mye ball uten å skape de helt store sjansene. Våre gutter lå kompakt, men manglet litt av aggressiviteten som har vært et kjennetegn i store deler av sesongen. Presisjonen når vi vant ballen var heller ikke mye å skryte av, og Vanvik ble i overkant baktunge. Studentene trillet tålmodig ball og ventet på en åpning hvor de kunne angripe. 25 minutter ut i omgangen fant de den berømte åpningen på vår venstre side og fikk avsluttet via stolpen i lengste hjørne og inn i nettmaskene. 1-0 til vertene. Omgangen fortsatte i samme spor frem til hjemmelaget på nytt fant en åpning etter 40 minutters spill. Etter en tellefeil sentralt i banen fikk studentene fri passasje mot mål og økte sin ledelse til 2-0.

Etter sidebyttet fikk Vanvik skvist litt mer saft ut av sitronen, flyttet laget litt høyere i banen og kampen åpnet seg mer opp. Det var imidlertid studentene som kom best i gang. En aldri så liten utrustningsbom bakerst i Vanviks rekker ga fri vei til målet og det stod 3-0 til hjemmelaget. Våre gutter gav imidlertid ikke opp og få minutter senere skulle det endelig bli nettsus. Et godt slått frispark fra Martin havnet på pannebrasken til Henrik Askheim som stusset ballen videre i mål. Kampen bølget frem og tilbake, og begge lag ble mer direkte enn i første halvdel. Ingen av lagene klarte imidlertid å få ballen over streken før NTNUI 2 på ny økte ledelsen til 4-1 i det 80. minutt. Grønntrøyene hadde tilsynelatende god kontroll på kampen, men Vanvik ville ha en spennende avslutning og slo tilbake umiddelbart. Målkongen Robert «Bob» Solstad har bøttet inn mål fra alle kanter i årets sesong, og viste på ny hvorfor han er lagets suverene toppscorer. Et skuddforsøk fra Torbjørn Bjørnsvik var på vei utenfor da Bob satte skinkene til og sendte ballen i mål. 4-2 og ny spenning i kampen. Vanvik fortsatte å presse på og fikk en ny mulighet på corner 5 minutter før slutt. Begge lag fylte på med folk i boksen og ballen ble banket inn foran mål. Inne i målgården ble det kaotiske tilstander på nivå med togstasjonen i Mumbai midt i rushtiden. Ballen ble sendt frem og tilbake som en real ping-pong match før en NTNUI-spiller glemte seg helt og prøvde å smashe ballen ut med hånda. Dagens dommer Bård Arvid Gjengstø pekte kontant på straffemerket. Vår faste straffetaker Martin var i det generøse hjørnet og gav toppscorer Bob muligheten til å pynte ytterligere på sin fine målstatistikk. Straffen ble plassert trygt i nota og med 4-3 på resultattavla øynet våre gutter håp om poeng. Presser man på for scoring åpnes det imidlertid rom bak og NTNUI 2 er ikke et lag man trenger å be opp til dans mange ganger. I det 90. minutt fikk vertene svingt seg rundt og satte den endelige spikeren i kista med sin 5-3 scoring.

Vi gratulerer NTNUI 2 med seieren, en imponerende solid sesong og seriemesterskapet!

For våre gutter ble fasiten en meget sterk 2. plass. Guttene har tidvis levert feiende flott fotball og tatt nye steg som lag sesongen gjennom. God bredde har kommet godt med i en høstsesong med svært mange skader i troppen. De kommende uken blir det spennende å se om 2. plassen kan gi opprykk. På tross av at NTNUI 2 har feid nærmest all motstand til side i 5. divisjon de siste årene, må laget bli værende i divisjonen all den tid klubbens førstelag befinner seg i divisjonen over. 2 serierunder før slutt har den gamle storheten Strindheim sikret seg et 3-poengs forsprang på NTNUI 1 i kampen om opprykk til 3. divisjon. Dersom Strindheim holder unna, vil det medføre at våre gutter får muligheten til å prøve seg i 4. divisjon neste år. De blå- og hvitstripete har uansett levert en solid sesong de kan være stolte av, så får de kommende ukene vise om det blir en ekstra bonus med opprykk.

Vi vil benytte annledninge til å takke alle som har støttet laget gjennom sesongen!