Referat: Malvik – Vanvik
Posted in FotballNyheter

10. Mai, Kristi himmelfartsdag, og Vanvik dro til Malvik og Get Arena for å spille fjerde serierunde. Med tre av tre mulige i sekken fra før, var det et Vanviklag i flyt som møtte på Viksletta denne torsdags kveld. Like vel er det en nervøs og stille stemning i garderoben før kamp, er ikke gutta påskrudd, eller sitter de og fokuserer på arbeidsoppgavene? Det var ikke lett å si. Vanvik stilte et sterkt lag, med én forandring fra forrige startelver, Johannes inn for en småskadet Henrik.

Kampen blåses i gang 20:00, og den lave kveldssola byr på god temperatur, sterkt motlys og mysende fotballspillere. Akkurat slik det skal være i Mai. Vanvik starter med aggressivt press og lange utspill, slik som i de forrige kampene. Det slås flere gode baller ut mot kantene, og allerede etter 2 minutter Torbjørn slått det første innlegget. Ballen går imidlertid akkurat over hodet til Jørgen, og ut til innkast for Malvik. Ingen kjempesjanse, men kampen er i gang, og det ser ut til at Vanvik får brukt kantene sine slik de vil. Etter ti minutter kommer første store sjanse. Martin vinner ballen høyt, får spilt gjennom Torbjørn, han legger 45 ut til Jørgen som setter ballen like over mål. Noen minutter senere er det Sylthe og Torbjørn som kombinerer fint på høyresiden. Torbjørn blir spilt gjennom, fyrer av like innenfor 16, men Malvikkeeperen redder ut til korner. Ingen mål så langt, men Vanvik spiller god fotball.

Etter 18 minutter er det en del godt, gammeldags klabb og babb ute på venstresiden, som ender med at Rossi får ballen. Rossi setter fart i godt gammelt driv, runder Malviks høyreback, og kan velge og vrake i Vanvikspillere inne i boksen. Rossi velger å slå rolig 45 ut til Sylthe, som breisider ballen i mål til 0-1 favør Vanvik. Kampen vipper litt frem og tilbake, men etter 27 minutter snapper Daniel ballen fra en Malvikspiller inne på deres banehalvdel. Daniel tar med seg ballen noen meter, før han elegant trer gjennom Jørgen. Jørgen tar med seg ballen inn i 16 og dunker den i mål til 0-2. Vanvik fortsetter å spille ut mot kantene, noe som fører til flere gode innlegg. Både Jørgen og Torbjørn har rimelig godt driv når de tråkker på gassen, og Malvikbackene får virkelig kjørt seg denne torsdagskvelden.

Rett før pause får Vanvik frispark på midtbanen og flytter opp mye folk. Frisparket blir slått inn i boks, blir klarert ut, men ender nede på midtbanen hos Rossi. Rossi slår ballen på halv volley ut mot Torbjørn som tar den med inn til femmeteren hvor han legger ut til Robert. Robert kan dermed tuppe ballen fra seks meter inn i mål å gi Vanvik ledelsen 0-3 til pause.

Andre omgang starter og Vanvik fortsetter med godt spill. Det er flere gode kombinasjoner både på høyre og venstre side, men Malvikspillerne har nå kommet seg på jobb, og får blokkert flere skumle avslutninger. Mellom Vanvik sine sjanser kommer også Malvik til med flere gode innlegg. Men i Vanvikboksen har Håkon og Stian kontroll, og får headet samtlige baller ut av feltet. Malvik får noen avslutninger fra lengre hold, men de blir ikke gode nok til å komme forbi målvakt Haugen.

Vanvik har i andreomgang begynt å trille mer ball, og etter 55 minutter spiller Stian opp til en møtende Jørgen som vender opp, drar seg forbi to Malvikspillere og blir felt like utenfor 16. Malvik får gult kort, og Vanvik får frispark i en farlig posisjon. Jørgen sto under oppvarmingen og dunket et par baller i krysset fra akkurat samme posisjon, og føler seg derfor klar for å ta frisparket selv. Han gjør som på oppvarmingen, og Vanvik tar ledelsen 4-0. Etter 63 minutter er det imidlertid Malvik sin tur til å treffe på et gjennomspill. De vinner ballen på sin venstreside og slår en solid pasning over forsvarslinja til Vanvik. Men med Håkon og Stian på slep, tørr ikke Malvikspissen bruke mange touch, hvilket fører til at han lobber fra 25 meter. Haugen står uheldigvis for langt ute til å gjøre noe med lobben, og ballen daler inn i Vanvikmålet til 1-4. Dette gir Malvik blod på tann, og ti minutter senere kommer de til et innlegg som ender hos en Malvikspiller på hjørne av femmeteren. Malvikspilleren dunker til på hel volley, ballen suser mot vinkelen, men der ligger Haugen og venter. En kjemperedning på et kritisk tidspunkt, da Malvik presser godt. Haugen får spilt ut, og ballen ender hos Torbjørn. Torbjørn tar nok en gang Malvikspillerne med på løpetur, og legger lavt inn i femmeteren hvor ballen til slutt ender hos Martin som setter den i mål. Vanvik tar ledelsen 1-5, og har ridd av den verste Malvikstormen.

Etter 81 minutter får Malvik innkast oppe på sin høyre kant, de kaster inn mot 16 hvor en Malvikspiller med Stian i ryggen klarer å ta ned ballen, vende og skyte den over hodet på Haugen til 2-5. Kampen svinger litt frem og tilbake de siste minuttene, men resultatet står seg, og Vanvik vinner solid med tre mål borte mot Malvik.

Neste kamp er første hjemmekamp og mot serieleder NTNUI 2. Den spilles på Skavelmyra lørdag 19. Mai klokken 15:00. Klarer Vanvikgutta å fortsette det gode spillet fra Malvikkampen, er det absolutt gode muligheter for å hente tre poeng på Skavla. Håper derfor så mange som mulig møter opp 19. Mai og hjelper Vanvik mot sin femte strake seier i årets 5. divisjon!