Referat: Leksvik – Vanvik
Posted in Nyheter

Fredag kveld var det duket for årets andre kamp i 5. divisjon og lokaloppgjør mot Leksvik på Trøa kunstgressbane. Både Vanvik og Leksvik kunne innkassere tre poeng i første serierunde, og alt lå til rette for en knalltøff kamp om nye poeng.

Kampen startet som forventet med tøffe dueller, taklinger og lite finspill. Det skapes sjanser begge veier, uten at tempoet i kampen er det helt store. Etter en snau halvtime kom kampens første mål. Etter rot i leksvik-forsvaret snapper Martin opp ballen rundt 16 meteren og kommer alene gjennom mot keeper. Ballen tuppes til side for keeper og i mål. Selv om Vanvik fikk hull på byllen, så uteble det store finspillet. Lagene gikk dermed inn til pause på stillingen 0-1.

Andre omgang starter dessverre litt i samme spor som den første. Ikke stor underholdningsverdi kampen i form av vakre kombinasjoner og spill. Kampen bølger litt fram og tilbake, men etter ti minutter kommer en Leksvik spiller fri innenfor vanviks 16-meter, der Stian Rossi som akkurat kom inn fra benken er litt overivrig og feller leksvik-spilleren. Dommeren peker korrekt på straffemerket. Rikard kaster seg riktig vei, men er dessverre centimeterne for langt unna å avverge skuddet. Etter 54 spilte minutter sto det 1-1 i målprotokollen og vi var like langt. Etter målet prøvde Leksvik og stå høyere i presset, men det varte ikke lenge før de skulle få seg en i trynet. Daniel Raudberget setter fart på Vanviks høyreside, vender seg inn i banen og med sin venstre fot fyrer han av en lefserakett fra 16 meter med en toppfart på 11
kilometer i timen som en uheldig Leksvik-keeper roter i mål. Dette var forøvrig Daniels første mål for a-laget. Det gikk ikke lang tid før Vanvik igjen kunne juble. Robert fikk ballen rundt 16 meter som skyter i en leksværing og snappes opp av Johannes som fyrer av et hardt skudd nede ved stolperoten, denne gangen utagbart for keeper. Vanvik kunne juble for 1-3 etter 74 minutter. To minutter senere skulle Jørgen vise seg fram. Robert slår en krosser over til Jørgen som bryster ned ballen, før han setter fart, dribler av et par leksværinger og skyter ballen knallhardt i motsatt hjørne fra kort hold. I det 76. minutt får en Leksvik-spiller sitt andre gule kort etter å stoppet en overgang. Det gjorde ikke oppgaven enklere for hjemmelaget. Så var det innbytter Stian Rossi sin tur å revasjere seg. Rossi kommer seg rundt på kant, drar av en spiller før han skyter via en motspiller og i mål. Om målet krediteres Rossi eller er et selvmål er i skrivende stund uviss. Like før slutt skulle i midlertid hjemmelaget få seg et trøstemål. Det spilles en støttepasning fra forsvar og til Rikard, som får en litt for lang touch og mister ballen til en leksvik-spiller som enkelt kan plassere ballen i det åpne målet. I tillegg må det nevnes at Håvard Bjørnsvik fikk også sin a-lags debut ut i andre omgang, og han og resten av innbytterne gjør en god kamp.

Til tross for seier slet Vanvik tidsvis med for store avstander mellom spillerne, litt unøyaktighet i pasningspillet og framsto ikke som det kollektivet vi viste mot Åfjord i første seriekamp. Allikevel var det en utrolig deilig seier som ble dratt i land på en middels god dag. Og med seks poeng på to kamper gikk Vanvik opp på delt tabelltopp med NTNUI 2. Allerede neste fredag står en ny bortekamp på programmet, da vi tar turen til Trondheim for å møte Strindheim 2
til dyst. Kampen kan du følge på twitter 4. mai fra klokken 20.00.