3 poeng hver etter dobbelkampen
Posted in FotballNyheter

Lørdag kunne Vanvik invitere til en skikkelig klassiker på Skavelmyra. Dobbeloppgjør mot Bjørgan, noe som har blitt en tradisjon i de senere år. Begge klubber har på imponerende vis klart å holde to seniorlag i aktivitet gjennom mange sesonger, og både klubbenes 1. og 2. lag har hatt mange innbyrdes oppgjør. De siste sesongene har Bjørgan hatt et godt tak på oppgjørene mellom klubbenes 1. lag mens Vanvik har hatt et overtak i oppgjørene mellom klubbenes 2. lag. Lørdagens oppgjør føyde seg i så måte inn i rekken.

Først ut var klubbenes 1. lag. Et Vanviklag med en god start på sesongen hadde planer om å endre den svake statistikken mot Bjørgen og fikk tidlig initiativet i kampen. De blå og hvit-stripete var mye på Bjørgans banehalvdel i 1. omgang og hadde flere gode sjanser. 9 minutter ut i kampen fikk Vanvik sin første store mulighet. Et godt slått frispark havnet på pannebrasken til Stian Solstad, men Bjørgans sisteskanse Nils Håkon Hansen fikk slått ballen til corner. På den påfølgende corneren var Vanvik farlig frempå på nytt. Denne gang var det kaptein Håkon Fjeldvær som fikk hodet på ballen, men Bjørgan fikk reddet avslutningen på strek ved bakre stolpe. Knappe kvarteret ut i omgangen prøvde lillebror Fjeldvær seg med et brukbart skuddforsøk. Midtbaneeleganten tilrev seg ballen innenfor Bjørgans 16-meter, men igjen ble avslutningen slått til corner. Martin Fjeldvær ladet dødballfoten på ny og banket corneren inn mot første stolpe. Bjørgan fikk i første omgang klarert ballen bort fra mål, men vår stopperbauta Stian Solstad fikk headet ballen inn i feltet igjen. Som hentet rett ut fra de lekreste YouTube-klipp hælsparket Erlend Hermstad ballen videre i en vakker bue i bakerste stolpe og i mål. 1-0 til hjemmelaget.

Vanvik fortsatte med initiativet i kampen men manglet litt på presisjon og dyktighet på siste tredjedel. Våre gutter hadde mye ball, men kunne med fordel ha vært mer nøyaktig i valg og utførelse. Etter knappe 40 minutter spilt var det imidlertid gjestenes tur til å få muligheten fra cornermerket. Cornereksekutør Ola Lieng tok ansvar og banket ballen like godt direkte i bakstolpen og i mål. Bjørgan hadde utlignet til 1-1. Vanvik gikk umiddelbart i angrep etter Bjørgans utligning og var svært nære på å ta tilbake ledelsen i kampen. Aleksander Waterloo lobbet ballen i bakrom til vår toppscorer Robert Solstad som sendte ballen knallhardt i treverket bak Bjøgans sisteskanse. Her burde Vanvik ha scoret.

Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1. En brukbar omgang av Vanvik, men hvor det manglet litt på killer-egenskapene i motstanderens 16-meter.

Etter sidebyttet jevnet kampen seg betydelig ut og innledningen av omgangen bar preg av lite spill. Presisjonen fra vår side var mildt sagt variabel, det ble mange innkast, frispark og stopp i spillet. Temperaturen i kampen steg, som det ofte gjør i fosenoppgjør med mye prestisje. Våre gutter mistet rytmen, og et mer aggressivt Bjørganlag kom for alvor inn i kampen. Drøye 10 minutter ut i omgangen fikk Bjørgan frispark inne på vår banehalvdel. Et godt slått frispark havnet på pannebrasken til Ola Lieng som stanget inn sin 2. scoring for dagen. Et Vanviklag som allerede fra start i omgangen virket stresset med ball, ble ikke mindre stresset av den grunn. Våre gutter ble i overkant direkte og det ble en enkel jobb for Bjørganforsvaret å rydde unna det som kom. Drøyt halveis i omgangen fikk derimot våre gutter en gylden mulighet til å utligne. En slags variant av en chip i bakrom fra Stian Solstad ble stusset videre fra en Bjørganforsvarer til en umarkert Eirik Sylthe. Fra god posisjon sendte imidlertid Sylthe ballen over mål. 4 minutter før full tid skulle imidlertid Vanvik få sin utligning. Torbjørn Bjørnsvik plukket opp en retur etter dødball og sleivet ballen mot mål. Ballen landet på tverrligger og spratt ut i beina på Stian Solstad som hamret ballen i nettet. 2-2 og lagene var like langt på Skavelmyra.

Gjestene fra Bessaker var imidlertid ikke fornøyd med et poeng og kun minutter etterpå fikk grønntrøyene en ny mulighet på corner. En ny godt slått corner havnet på 1. stolpe og ballen ble kriget i mål av Bjørgans Eirik Aune. Før dagens dommer Egil Helge Rønning rakk å blåse av kampen skulle imidlertid Vanvik få en siste mulighet til å sikre poeng. 4 minutter på overtid fikk Robert Solstad ballen godt inne i Bjørgans 16-meter. Solstad fikk vendt seg fri men dessverre gikk avslutningen fra skrått også denne gang i stolpen.

Dermed måtte et slukøret Vanviklag innse at Bjørgan igjen kunne dra hjem med alle tre poengene og årets første tap var et faktum. Frustrasjonen i Vanvikleiren ble nok i overkant etter kampen og vi beklager igjen ovenfor våre gjester en unødvendig kommentar fra speakerbua rett etter kampslutt. Undertegnedes uttalelse til lokalavisen om en sjansestatistikk på 40-2 var heller ingen innertier, selv om det ble understreket som en overdrivelse i samtalen med Fosna-Folkets redaktør. Vi må innse at vi ble utkjempet av et Bjørganlag som var tøffere i begge bokser, og som gjennom sin rutine og fotballkløkt ser ut til å ha sikret seg oppskriften på hvordan de skal slå våre gutter.

Kort tid etter siste fløytesignal fra dommer Rønning, var det klart for ny kamp, denne gang mellom klubbenes 2. lag i 6. divisjon. Bjørgan stiller i år som i fjor et samarbeidslag med Osen og Steinsdalen. Vanvik fikk en god start på kampen og tok ledelsen etter 6. minutter ved Peder Fenstad. Knapt halvspilt ut i omgangen utlignet Bjørgan etter corner, før Vanvik tok ledelsen på ny 5 minutter senere ved den rutinerte ringreven Frode Saghaug. Lørdag 26. mai står nok ikke høyest på listen over potensielle datoer for feiringen av keeperens dag, og vår sisteskanse Rikard Haugen ville gi en liten forsmak på det vi skulle få servert fra Kiev litt senere på kvelden. Minuttet etter Saghaugs 2-1 scoring, viste Haugen frem en elegant bom på Håvard Damhaugs tilbakespill og ballen trillet rolig i eget mål til 2-2. 5 minutter før pause tok imidlertid Vanvik 2 ledelsen på ny etter en flott scoring fra Mahmoud Alhejo. Lagene kunne dermed gå til pause på stillingen 3-2.

Etter sidebytte fikk Vanvik mer dreis på spillet. Spesielt i første halvdel av omgangen vartet våre gutter opp med god fotball, og scoret 4 mål på drøye kvarteret. Mahmoud Alhejo  (2 nye mål, totalt 3 i kampen), Ronald MacDonald og Nils Hogne Harøy scoret for Vanvik. Kampen ebbet deretter litt ut før Torbjørn Bjørnsvik fikk æren av å fastsette sluttresultat til 8-2, 7 minutter på overtid. En solid seier for våre gutter i 6. divisjon som klatrer på tabellen til en fin 4. plass kun 4 poeng bak lederlaget Tyholttoppen. Samtlige lag foran på tabellen har 1-2 kamper mer spilt, og med seier i hengekampene kan 6. divisjonslaget for alvor melde seg på i kampen i toppen av tabellen.

Neste kamp for Vanviks 1 i 5. divisjon er torsdag 31. mai borte mot Byneset, mens Vanvik 2 skal i aksjon mot Ranheim (Breddefotball) mandag 4. juni.