Referat Bjørgan – Vanvik
Posted in Nyheter

(Arkivbilde fra tidligere oppgjør mot Bjørgan i treningsleir i Tyrkia)

Det var duket for busstur og fotballkamp i fjæra for Vanviks gutter, destinasjon Bessaker og ett nytt Fosen oppgjør mot de grønnkledde fra nord. Sulten etter tre poeng var stor etter forrige ukes tap mot Åfjord og Vanviks guttebasser virket tente på å reise kjærringa.

Klokken 1300 blåste Egil Helge i fløyta og kampen var i gang. Vanviks gutter startet bra og holdt ballen i laget, men uten å komme til de store målsjansene. Etter drøye kvarteret får Bjørgan en overgang, ballen blir slått inn og etter litt klabb og babb i feltet havner ballen ute ved 16 meteren. Der står Bjørgans kaptein og fininnstiller skuddfoten for å fyre av, men sleiver skuddet inn i hælen til Stian Solstad og ballen får en fin bue over en utspilt Haugen og i mål. 1-0 til Bjørgan var et faktum. Nå var det bare å brette opp ermene og gå i krigen. Vanvik kommer til noen halvfarligheter men mangler det siste for å ballen bak Bjørgans sisteskanse. Det går mot 1-0 og pause før Bjørgan rekker og slå en presis ball mot sin spiss, som stusser den videre og bak Haugen i mål. En real kalddusj rett før pause for Vanviks gutter som går i garderoben med 2-0.

2 omgang starter mye bedre. Vanviks gutter er med fra første spark. Alle er villige til å gå i krigen og nå går 50/50 duellene Vanviks vei. Det kombineres fint i leddene og i det 52 spilleminutt har Morten Kilen blitt spilt igjennom og har kommet seg inne i 16meteren til Bjørgan. Kilen drar av en mann og blir felt inne i 16 meteren, men med Egil Helges falkeblikk fra midtsirkelen velger han ikke og blåse straffespark da han tydeligvis har kalkulert sannsynligheten for at ballen skulle ende opp hos Robert Solstad. Solstad snurrer rundt med en Bjørgan forsvarer og triller inn reduseringen og sitt første for sesongen. Godt dømt der altså! Nå var det liv i kampen igjen og Vanvik presset for utligning. Vanvik måtte opp og fram for redusering, men i det 62 spilleminutt blir Vanvik straffet knallhardt. Vanvik mister ball i farlig område som Bjørgan utnytter seg av og banker ballen i mål, 3-1 til Bjørgan.
Rett etter avspark går Vanvik rett i angrep. Ballen ender tilslutt opp hos supersub Frode Saghaug som sender av gårde ett skudd fra 16m som sniker seg inn helt ved stolperoten. 3-2 og ville tilstander blant de tilreisende fra Vanvik. Nå går Vanvik for nummer 3. Og det ikke langt unna at ballen ender bak Bjørgans sisteskanse minuttene etter 3-2 målet. Sylthe, Solstad og Saghaug fyrer opp en tiki taka fotball som mange ikke har sett maken til i fjæra på Bessaker. Saghaug ender med å få skutt i stolpen og ut, marginer der altså!

Vanvik presset på i sluttminuttene, men fikk ikke uttelling på sine sjanser. Kampen ebbet ut til 3-2 og 0 poeng for Vanviks gutter, noe ufortjent etter en god 2 omgang.
Neste uke tar Vanvik imot Kolstad 2 og Vanviks gutter er heltente på å avslutte vårens siste kamp på en god måte og at de 3 poengene som deles ut forblir på Skavla!