Knallsterk serieåpning
Posted in FotballNyheter

Fredag kveld var det duket for årets første kamp i 5. divisjon, og et spent Vanviklag satte kursen mot Åset kunstgress for å møte Åfjord. Gultrøyene er blant de største favorittene foran årets sesong og har uttalte ambisjoner om å kjempe om opprykk. De siste årene har Åfjordingene hatt et godt tak på våre gutter og vi må helt tilbake til 2010 for siste Vanvikseier. Hjemmelaget mønstret et sterkt lag med profilene Magne Staven Larsen og Ørjan Børmark-By i spissen, men Vanvik hadde til hensikt å gi vertene skikkelig motstand.

Kampen startet i høyt tempo fra begge lag. Åfjord fikk en tidlig mulighet til å ta ledelsen da hurtigtoget Ørjan Børmark-By ble spilt gjennom med fri vei mot Emil Falkfjell Rosvoldaune i Vanvikmålet. Vanvikkaptein Håkon Fjeldvær hadde imidlertid andre planer, og viste at han har trent godt med tryllesettet han fikk fra sin bror til jul. Med et sim salla bim var han seg plutselig på riktig side av den tidligere HamKam-, Levanger- og Ranheimsspissen og fikk blokkert avslutningen. Gradvis ut i omgangen tok Vanvik mer og mer over initiativet i kampen. Våre gutter kjempet som løver, og løp mer og raskere enn vertene. 15 minutter ut i omgangen fikk Vanvik betalt, da Henrik Askheim plukket opp ballen like innenfor 16-meteren og banket inn 0-1 og ledelse. Vanvik fortsatte å styre kampen og ga Åfjord lite rom å angripe i. Knappe halvtimen spilt ble Jørgen Skjærvø Kvitland felt innenfor 16-meteren og dagens dommer Geir Arvid Moe pekte kontant mot straffemerket. Martin Buaune Fjeldvær satte ballen utagbart i krysset og økte ledelsen til 0-2. Vanvik var inne i en god periode og minutter senere var det duket for ny scoring. Torbjørn Damhaug Bjørnsvik snappet til seg ballen på egen halvdel og satte fart mot Åfjordmålet. Som en Gordonsetter med los på den deiligste rypa passerte han flere Åfjordspillere i høyt tempo før han banket til fra 30 meters hold. Ballen var godt plassert nede i hjørnet og stadiontavla lyste opp med sifrene 0-3. Vanvik fortsatte å dominere kampen og kunne gå til pause med en solid og fortjent ledelse.

Etter sidebyttet ble kampbildet noe jevnere, men Vanvik hadde god kontroll bakover og var fortsatt giftigst fremover. Drøye 20 minutter ut i omgangen fikk våre gutter satt den endelige spikeren i Åfjordkista. Et godt innlegg fra høyre endte på bakre stolpe til en umarkert Eirik Sylthe. Headingen traff stolpen før Robert Solstad dukket opp og satte ballen i det åpne målet til 0-4. Kort tid etter var Robert Solstad farlig frempå igjen, eller rettere sagt bakpå. Fra trippel steinkasts hold fyrte han av gårde et langskudd av ypperste kvalitet. Åfjords sisteskanse Jan Magne Nilsen måtte ut i full strekk og fikk akkurat slått ballen over mål. Åfjord klarte aldri å true Vanvikmålet i nevneverdig grad og dommer Moe kunne blåse av kampen med 0-4 på resultattavla. En solid start på sesongen for våre gutter, hvor samtlige spillere leverte en imponerende innsats kampen gjennom. Vanvik fikk også vist sin bredde med sterke innhopp av Henrik Waterloo, Aleksander Solheim Waterloo samt brødrene Borgar og Johannes Kvalvik Hindrum.

Oppgaven fremover blir å gjenskape den gode prestasjonen. Vanvik har mange tøffe kamper i vente fremover. Førstkommende fredag blir det lokaloppgjør mot Leksvik, et lokalderby som alltid byr på jevne og intense kamper. Leksvik, som også fikk en god start på sesongen med seier 2-0 mot Byneset, vil helt sikkert mobilisere alle krefter inn mot kampen. Videre følger tøffe motstandere som Strindheim 2, Malvik og NTNUI 2. Med snørik vinter, blir det tradisjonen tro mange bortekamper for Vanviks del i starten. Alle de 4 første kampene skal spilles på fremmed (kunst)gress.