Treningsleir 2013

Vinterferien 2013 var det duket for Vanviks 2. treningsleir i utlandet på 2 år. Denne gangen gikk turen til Afrikas nordligste land Tunisia og havnebyen Hamamm Sousse. Den eminente duoen Håkon Fjeldvær og Kenneth Aasan ledet troppen gjennom en fantatisk uke ved middelhavets bredder. Totalt 27 stk (hvorav 24 spillere) sjekket inn på El Mouradi Palm Marina Hotell. Spillerne ble møtt av et 4-stjerners hotell med meget god mat og fin beliggenhet ved strandkanten. Hotellet var kanskje ikke like overdådig som hotellet under treningsleiren i Tyrkia året før, men holdt allikevel mer enn høy nok standard. Treningsbanene lå kun en kort spasertur unna. På tross av de brun farge var banene myke og gode og ga våre gutter flotte treningsforhold uken gjennom. Vi reiste sammen med Stabæk kvinner 2 og rekrutt samt damelaget til Øvrevoll/Hosle.

Etter første treningsøkt var det tradisjonen tro duket for det klasisske oppgjøret Old Boys vs Young Boys. Ungutta startet klart best og sjokkerte gamlekara med hurtig og godt spill. Youngboys ledet fortjent til pause etter to scoringer ved Aksel Sørloth. I pausen våknet de gamle. Oldboys gikk ut med mye mere trøkk og ikke minst bevegelse. Youngboys ble litt passiv og sliten etter en god første omgang. Robert Solstad puttet to mål, og dermed var stillingen 2-2. Mot slutten av kampen hadde Oldboys gode muligheter til å avgjøre kampen, men misbrukte dessverre flere gode muligheter.

I tilegg til en rekke gode treninger fikk vi brynet oss på internasjonal motstand i rekruttlaget til toppserieklubben ES Hammam Sousse. Et hurtigspillende og teknisk lag som virkelig ga våre gutter en utfordring. I første oppgjør stilte Vanvik med et meget ungt lag, hvor svært få hadde spillt en 90-minutters seniorkamp tidligere. Vertene fra Tunisia imponerte stort og ga seg ikke før de ledet 6-0 til sidebytte. I andre omgang byttet Vanvik inn noen mer rutinerte karer for å balansere rekkene og kampen jevnet seg umiddelbart ut. På tross av flere gode muligheter maktet ikke våre gutter å score, mens Tuniserne noterte seg for ytterligere en scoring. Det ble dermed tap 7-0.

Noen dager senere var det duket for et nytt oppgjør mot mye av de samme spillerne. Også denne gang slet vårt mannskap med å henge på før sidebyttet og etter en fin kontring og redusering ved Borgar Hindrum gikk lagene til pause på stillingen 3-1 til ES Hammam Sousse. I andre omgang løftet våre gutter seg et hakk, samtidig som vertene byttet en del i sine rekker. Vanvik var langt mer med på notene og skapte flere gode muligheter foran tunisernes mål. Etter en tunisisk scoring fikk ungutten Aksel Sørloth æren av å redusere til 4-2 som også ble sluttresultatet. 

Værforholdene i Tunisia var et lite hakk varmere enn i Tyrkia året før, selv om det også i Tunisia var noe kjølig på kveldene. Vann i utebassengene samt hotellets sjønære beliggenhet medførte en og annen dukkert i relativt kaldt vann i tillegg til at hotellets innebasseng ble hyppig benyttet. Biljard, bordtennis, poker, tennis, quiz, konkurranser og karaoke var noen av de mest sentrale aktivitetene på kveldstid. Det ble også en tur inn i bysentrum for vandring i medinaen. På tross av heftig skremselspropaganda om lommetyveri og overivrige teppeselgere fra vår turguide, var det en fin tur i gamlebyens trange gater og marked.

En ny vellykket treningsleir for Vanvik IL som på veien hjem vedtok at dette fra nå av var for en tradisjon å regne, og at det neste år helt klart vil bli en ny utflukt.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart