Treningsleir 2014

Også denne vinterferien dro våre gutter til varmere trakter for å spille på grønt gress og 20 varmegrader midt i februar. Dette var den 3. treningsleiren til Vanvik IL på 3 år. Slik som i 2012, var reisedestinasjonen Tyrkia. Vi som dro var en gjeng på 23. Det var 21 spillere og to spillende trenere, Hallvard og Rune, som nøyde seg for det meste med å piske oss gutta (delta selv på avslutningsøvelser etc) på treningsfeltet samt ta ei behagelig tennisøkt midt på dagen for å få en gyllen brunfarge. Vi sjekket inn på Limak Arcadia i Belek, som er en halvtimes busstur i fra flyplassen Antalya.

Hotellet vi var på holdt en meget høy standard, og alle i spillergruppen var godt fornøyd med jobben reisesjefene hadde gjort. Vi delte hotell med flere andre lag, blant annet et rekruttlag til shakhtar donetsk. Til mat var det buffet til hvert måltid, noe som passet bra til flere av spillerne. Buffet var stor, med mange slags varianter av salat og alltid 3 forskjellige hovedretter av kjøtt. Til treningene måtte vi ta buss som tok ca et kvarters tid i fra hotellet.

Vi hadde i utgangspunktet to treninger hver dag, en økt på morgenen og en på ettermiddagen. Treningsforholdene var upåklagelige. Vi hadde sol og gradestokken viste rundt 20 og banene var grønne og jevne. Under oppholdet spilte vi 2 kamper.

I den første kampen møtte vi et tysk lag som het SC Feucht. SC Feucht spiller på nivå 6 i Tyskland. Tyskerne var flinke til å holde på ball og prøvde å presse vårt mannskap lavt i banen. Men Vanvik gjorde en god forsvarskamp, hvor det var små avstander i mellom leddene og god sideforskyving, slik at det ble vanskelig for SC Feucht å finne mellomrommet. Tyskerne styrte for det meste av kampen, men Vanvik var farlig frempå flere ganger etter gode kontringer. Etter en redusering fra Vanvik til 2-1 halvveis inn i 2. omgang, tok Vanvik mer og mer over spillemessig mot et slitent tysk lag. Men det ble med den ene skåringen fra Vanvik, selv med en god sluttspurt. Kampen endte 2-1.

I den andre kampen møtte vi et meeeget godt lag, FC Dinamo Batumi. Laget rykket ned fra den øverste divisjonen i Georgia i fjor. De var i Tyrkia i sin vinterpause, og lå an til opprykk til den øverste divisjonen igjen etter en halvspilt sesong. Vi visste på forhånd at dette kom til å bli en tøff oppgave og mye løping uten ball. Vi så under oppvarmingen at dette ikke var noe hobbylag, siden det varmet opp 5 dommere, noe som var en ny opplevelse for oss. Overraskende nok så var det Vanvik som fikk den første halvsjansen etter fin opprulling på høyre siden, men innlegget ble klarert til corner. Etter dette handlet det meste om gjestene. Selv om det tok en stund før de fikk hull på byllen, rant målene inn etter hvert. Kampen endte hele 14-0. Vi hadde noen gode sjanser til å skåre, blant annet var vår storscorer Robert Solstad alene gjennom med keeper, men valgte dessverre å plassere ballen på utsiden av målet. Det ble i alle fall en god løpeøkt.

Selv om vi ikke vant noen av kampene hadde vi det veldig gøy på treningsturen. I mellom slagene ble det spilt mye tennis, beachvoleyball, bordtennis og en rekke andre aktiviteter. På kveldstid gikk tiden med til å se champions league, poker, kortspill, shopping, quiz eller bare slappe av og nyte et bedre måltid. Med stranden rett ved hotellet benyttet mange seg va muligheten til å ta seg en dukkert. Hotellet hadde også innebasseng og spa-avdeling som ble brukt til rekreasjon. Temperaturmessig var det fine temperaturer på dagtid på rundt 20 grader med gode muligheter for å jobbe med brunfargen ved enten bassengkanten eller på stranden.

En ny vellykket treningsleir for Vanvik IL som på veien hjem vedtok at dette fra nå av var for en tradisjon å regne, og at det neste år helt klart vil bli en ny utflukt.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart