The Battle of Fosen
Posted in FotballNyheter

The Battle of Fosen

Etter fjorårets omlegging av seriesystemet, er realiteten den at de beste fosenlagene er alle samlet i 5. divisjon. Bjørgan, Åfjord, Vanvik, Rissa og Ørland møtes i år til en særdeles spennende sesong, med mange lokaloppgjør og en intens kamp om å bli Fosens beste lag.

Etter en blytung 2016-sesong, stiller Vanvik et revansjesugent lag til årets sesong. Fjoråret ble etter hvert preget av lite oppmøte på trening, og naturlig nok et lite samspilt lag som slet i motvind sesongen gjennom. På evalueringsmøtene i høst ble spillertroppen raskt enige om å reise den berømte kjerringa i 2017, og finne tilbake til den gode lagmoralen som spillergruppen har vært kjent for. Gjennom vinteren har vi vært mange på trening og jobbet godt sammen med mål om å slå hardt tilbake i årets sesong. Målet er krystallklart, vi skal være med å kjempe i toppen om opprykk.

Siden i fjor har viktige Martin Fjeldvær kommet tilbake etter to år i KIL/Hemne. Laget har også fått spennende tilvekster i Mahmoud Alhejo og rutinerte Morten Kilen. Unguttene Torbjørn Bjørnsvik, Henrik Grenne, Petter Breili og William Coucheron har tatt steget opp til senior, samtidig som mange fra vårt lovende G16-lag banker på døren. Laget slet også med lange skadeavbrekk på flere sentrale spillere i fjor, som nå synes å være tilbake for fullt.

Foran årets sesong er ambisjonene å spille en offensiv og underholdende fotball. Laget har vært i positiv utvikling gjennom vinteren og har vist gryende form i treningskampene. I forbindelse med treningsleiren i Spania, ble det seier 5-2 mot Aarvoll, deretter uavgjort 3-3 mot Malvik hjemme i Norge, seier 0-1 mot Gimse og en solid 1-7 seier mot Hommelvik i generalprøven.

Vi gleder oss nå til seriestarten og de mange lokaloppgjørene som venter utover året. Tradisjonen tro for gresslaget Vanvikan, blir det få hjemmekamper i vårsesongen (3), mens det er atskillig tettere mellom godbitene på Skavelmyra utover høsten. Første hjemmekamp blir mot nabo Rissa 12. Mai, men før det skal vi ut i tre bortekamper. I serieåpningen får vi allerede en skikkelig test når vi møter det gamle storlaget Nidelv. Laget fra elvebredden har også et uttalt mål om å kjempe om opprykk.

Vi håper mange tar turen til Skavelmyra for å støtte laget gjennom årets sesong!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart