Referat Trond – Vanvik
Posted in Nyheter

Referat Trond – Vanvik

Andre serierunde: Trond – Vanvik
Lørdag 30. april spilte Vanvik sin andre kamp i 5. divisjon denne sesongen, da de gjestet Trond på Rosenborgbanen. Etter den fatale serieåpningen var mannskapet meget sugene på å reise kjerringa, noe som skulle vise seg å ikke bli fullt så lett.

1-0 Trond tar ledelsen etter dårlig markering
Begge lagene går ut med fullt trøkk, og krigen er i gang fra første spilleminutt. Bare Vanvik klarer å få avsluttet noen av angrepene, men skuddene på mål blir lett mat for keeper i Trond-målet. 20 min er spilt, og Trond får kast langt inne på Vanviks banehalvdel, dårlig markering fører til at Trond vinner ballen, får slått innlegg, og får kriget innlegget i mål.

1-1 Vanvik utnytter også dårlig markering fra Trond
Elleve minutter senere i det 31. spilleminutt, får Vanvik tilsvarende mulighet med innkast langt inne på Tronds banehalvdel. Ballen kastes inn mot Robert Solstad som stusser videre inn i feltet. Der kriges det om ballen i noen sekunder, før Stian Solstad får sentret ballen videre til Eirik Sylthe som står umarkert innenfor 16-meteren og får plassert ballen elegant i mål.

1-2 Vanvik i tet etter minstemann Fjeldvær-raid
Vanvik får blod på tann, og fortsetter sitt høye press, men nå med enda mer aggressivitet. Vanvik klarer dermed å bryte Trond på vel 40 meter, hvor Henrik Askheim får tuppet ballen videre til Martin Fjeldvær som setter full fart mot Trond-målet. Han runder én, tutter neste-mann, drar seg forbi keeper og setter ballen, fra skrå vinkel, rett i nota.

3-2 Trond tar tilbake ledelsen rett før pause
Vanvik sliter med å holde det samme presse oppe, og skaper ingen store sjanser. Trond har noen farlige gjennomspill, men sliter også med å få avsluttet på mål. På dødball derimot, der er Trond livsfarlige mot et dårlig Vanvik-lag i egen boks. Dette fører til mange farlige situasjoner mot Vanvik-målet. Trond får to annullerte skåringer, men på en corner i 34. samt et kast like før pause, klarer Trond å kjempe ballen inn i mål på lovlig vis etter flere runder flipperspill inne i Vanviks fem-meter.

3-3 Aggressivt angrepsspill og straffe til Vanvik
Vanvik bestemmer seg i pausen for å holde på det høye presset og tvinge Trond til å gjøre feil. Dette lykkes de i ved flere anledninger, og ti minutter ut i andre omgang kommer Alexander Waterloo Solheim seg helt i gjennom og blir felt. Straffe. Martin Fjeldvær går frem og setter straffen kontrollert ned til venstre for keeper.

4-3 Lavere press og en bitter straffe i mot
Vanvik-gutta begynner å kjenne kampen på kroppen, og blir nødt til å senke presset. Kampen bølger fortsatt frem og tilbake. Vanvik kommer flere ganger rundt på kantene, men for upresise innlegg gjør at Robert Solstad ikke får presset avslutningene på mål.
Trond presser også, og fortsetter å være livsfarlige på dødballer. Vanvik er i tillegg noe urutinerte og lager flere unødvendige frispark i farlig innleggsposisjon. Åtte minutter før slutt, blir en Trond-spiller felt i Vanviks 16-meter. Dommeren peker på straffemerket, og en knallhard og godt plassert straffe passerer akkurat fingertuppene til Rikard Haugen. I de siste minuttene bruker Vanvik det de har igjen av krefter til å få presset inn en utligning, men Trond er solide defensivt, og det nærmeste Vanvik kommer er ved Martin Fjeldvær som nesten lyktes med et nytt raid.

Kjedelig tap, men en stor forbedring fra serieåpningen
Mannskapet på Vanvik-laget var uten tvil svært skuffet etter nok et tap. Men med kampen på litt avstand, er de enige om at innsatsen var god og hodet var på riktig plass sett i lys av serieåpningen. Guttene er alt for dårlige i egen 16, og for upresise på gjennombruddspasninger, spesielt lengre baller mot bakrommet. Det er imidlertid mye godt initiativ og det er ingen tvil om at gutta har lyst til spille god fotball og gi jernet for hverandre. Dette lover godt, og vi satser på en god kamp og første 3-poenger mot Flatåsen fredag 5 mai.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart