Referat: Vanvik – Strindheim 2
Posted in FotballNyheter

Referat: Vanvik – Strindheim 2

Etter forrige helgs forrykende lokaloppgjør mot Leksvik, som endte med en kruttsterk 7-0 seier, var det søndag 26. august duket for ett nytt oppgjør på Skavelmyra. Denne gang mot tabelljumbo Strindheim 2. Kampen fant sted på festdagen «Vanvikandagen», og fest skulle det også bli på Skavelmyra.
Det går ikke lang tid fra dommeren gir startsignalet til kampen tar fyr. Begge lag er farlig frempå, men når det er spilt 3 minutter sender kaptein Håkon Fjeldvær en silkemyk pasning i bakrom. Der lurer Eirik Sylthe som gjedda i sivet og tar med seg ballen mot bortelagets mål. Alene med keeper gjør han ingen feil og banker ballen til side for keeper.

Oppgjøret i vår ble avgjort på tre minutter, og det kunne se ut som at også dette ble en slik kamp. Dommeren rekker så vidt å sette i gang etter Vanviks 1-0 scoring før Strindheim utligner til 1-1. Etter mye klabb og babb i Vanviks 16-meter, ender ballen opp hos en Strindheim-spiller som setter ballen i mål.
Kampen roer seg etter utligningen, men det skulle nok en gang ta fyr. 25 minutter var spilt når Robert Solstad for en gangs skyld tar på seg servitørrollen. I likhet med Håkon, finner han den tidligere omtalte gjedda i sivet bak Strindheim-forsvaret. Sylthe drar seg ned til dørlinja og setter iskaldt inn 2-1 ved stolperota.
Eirik Sylthe har blod på tann nå, og kun 1 minutt etter at Robert serverte han snues rollene. Sylthe drar seg nok en gang ned til dørlinja, men i stedet for å skyte mot mål finner han Robert helt alene foran Strindheim-målet. Robert gjør ingen feil og setter ballen i mål. Vanvik leder 3-1, men ser ikke ut til å ta foten av gasspedalen av den grunn.

Etter halvtimen spilt kombinerer Vanvik fint på sin høyre side. Et innlegg blir slått, og hvem ender innlegget hos? Jo, den brennhete Eirik Sylthe. Denne gangen er han ikke like heldig med avslutningen, som går i stolpen. Referenten mistenker at dette var tilsiktet, da Eirik Sylthe er glad i å gi målgivende pasninger. Ballen går fra stolpen og rett i beina på Vegard Stoum, som setter den enkelt i mål. Vanvik leder nå 4-1.
Vanvik fortsetter presset, og får etter hvert mange dødballer. Den selvutnevnte «dødballguruen» Sander Flytør har tatt tak på trening og revolusjonert dødballene. Dette var godt synlig i dette oppgjøret. Etter en kort corner ender ballen hos Martin Fjeldvær like utenfor Strindheims 16-meter. Martin får god tid til å sikte, og da ender det som regel med mål. Innlegget ender på pannebrasken til Robert som elegant header ballen i mål. Vanviks 5-1 scoring var det siste som skjedde i første omgang. Med en 5-1 ledelse skulle man tro at vanvikspillerne var fornøyde, men Vanviks «Wall of Coaches» mente tydeligvis at guttene hadde mer å gå på.

Andre omgang startet like forrykende som den første. Det går kun 5 minutter før ballen nok en gang ligger i nettet bak Strindheims keeper. Unggutten Daniel Raudberget fosser nedover Vanviks høyreside. Han ser opp, og ser at Robert har tatt plass i motstandernes 16-meter. Innlegget er feilfritt, og Roberts hattrick er et faktum. Robert ser altså ut til å levere dagens prestasjon, men i følge kaptein Håkon var det som skulle komme like etter kampens høydepunkt.
Vanvik får nok en corner, og som kampen tidligere har vist er Vanvik skumle på dødballer. Om dette er på grunn av trener Sanders nye impulser vites ikke. Martin slår corneren inn mot Strindheims keeper, og etter mye fram og tilbake ender ballen hos kaptein Håkon. Med ryggen mot mål, hiver han seg rundt (les: legger seg ned) og sender ballen i en perfekt sinus-bue over keeperen. På spørsmål om målet kan klassifiseres som et brassespark, svarer Håkon: «Ja, å med venstern!». Vanvik har altså på utsøkt vis økt ledelsen til 7-1 når andreomgangen bare er 10 minutter gammel.

Som tidligere i kampen kommer sjeldent et mål alene. Denne gangen er det Strindheim som er på en sjelden visitt på Vanviks banehalvdel. En Strindheim-spiller drar seg innover i banen på «Jebali» vis og limer ballen i mål nede ved stolperota. Er opphentingen i gang? Skal det være mulig å hente inn en 7-2 ledelse?
Nei, for 2 minutter etter reduseringen får Vanvik nok en corner. Og som tidligere i kampen betyr Vanvik-corner mål. Det tas nok en gang en kort corner, og Martin feier ballen inn mot Strindheims keeper. Keeperen er uheldig og mister ballen, der dukker Håkon Fjeldvær opp og header ballen videre til Håvard Bjørnsvik. Unggutten Håvard spenner kroppen og header ballen kontant i mål. Selv om to headinger på rad ville gitt to scoringer på trening, får Vanvik kun den ene og leder dermed 8-2.

Det går seks minutter etter 8-2 scoringen før Vanvik nok en gang er på farten. Igjen er det Daniel Raudberget som legger inn, og igjen finner han Robert Solstad. Robert er fortsatt iskald og øker Vanviks ledelse til 9-2. Speaker ser seg da nødt til å spille av sangen «Bad Boy», for det var virkelig det Robert var i denne kampen. Man skulle tro at Robert var fornøyd med 4 mål, men Robert sier aldri nei takk til et stykke/mål til. Nok en gang kommer det et innlegg, men denne gangen er det ikke Daniel som slår det. Vanvik har foretatt 5 bytter, og en av de som har kommet inn er unggutten Sondre Kosberg. Sondre tråkler seg fri på Vanviks høyre side og finner Robert foran mål. Robert setter enkelt inn sin femte scoring for dagen. Det er ingen hemmelighet at Robert er opptatt av slagordet «5 om dagen»; enten det gjelder baconskiver eller scoringer.

Familien Bjørnsvik var godt representert i denne kampen. Det kunne se ut som at Torbjørn mislikte at hans bror Håvard skulle få målpoeng og ikke han. Torbjørn tråkler seg forbi Strindheim spillere på kanten av 16-meteren før han finner Johannes Hindrum foran mål. Johannes mener selv at han ikke lenger er en målscorer, men viser ingen tegn til dette i avsluttningsøyeblikket. Etter et silkemykt nedtak, setter han ballen utagbart til side for keeperen.
Johannes Hindrums scoring ble den siste i kampen, og Vanvik vinner hele 11-2. Verd å ta med seg er at mange av ungguttene slipper til i løpet av kampen. Blant disse er Peder Fenstad, Bernhard Roten, Sondre Kosberg og Håvard Bjørnsvik, som alle gjør en god figur. Det ser også ut til at storscoreren Robert «Bob» Solstad har funnet scoringsformen, noe som lover godt for de kommende kampene.

Med seieren over Strindheim 2, opprettholder Vanvik luken ned til Åfjord som er på tredjeplass på tabellen. Serieleder NTNUI 2 skal ta den tunge turen til Bessaker tirsdag 28. august, og vi må da håpe på hjelp fra rivalene våre Bjørgan. Neste hjemmekamp er torsdag 30. august mot Malvik. Vi håper like mange tar turen da, og at guttene opprettholder det gode scoringssnittet fra de siste kampene.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart