4. DIV: Levanger 2 – Vanvik (4-2)
Posted in FotballNyheter

4. DIV: Levanger 2 – Vanvik (4-2)

Lørdag 6. april klokken 16.00 var det klart for vårslipp for en spillesugen gjeng fra Vanvikan. Moan kunstgress var destinasjonen, og på den andre banehalvdelen stod Levanger 2 klart til dyst. Etter tre års ventetid ble endelig Vanvik gjenforent i det gode selskab, fjerdedivisjon.

For ordens skyld må vi nevne at dette var debut i fjerdedivisjon for fire av våre. Bernard, Daniel, Peder, og Torbjørn (eller Torbjørg jf. speaker).

Kampen starter og de første minuttene preges av et hjemmelag som har mye ball, men ikke kommer til de alt for store sjansene. Vanvik kommer mer og mer inn i kampen etter hvert, og har flere giftige kontringer. Halvveis ut i omgangen får Levanger straffe etter at Bernard er uheldig og tar motstander i det han skal klarere unna ball fra hjørnet av femmeteren. Straffen settes sikkert i mål til stor frustrasjon for bortelagets sisteskanse.

Det skulle ikke gå lenger en fem minutter før fosningene fikk balanse i regnskapet. Vanvik starter et angrep på egen banehalvdel, Torbjørn blir spilt på høyre kant og slår ballen inn sentralt til Martin. Martin slår via en motstander gjennom til Eirik som krangler til seg ballen innenfor 16-meteren mot en utrusende keeper som bommer totalt. Sylthe fyrer nonchalant av en tåblæser som går i toppfart på èn meter i sekundet som krysser målstreken så vidt det er.

Dessverre var gleden kortvarig, hjemmelaget slo tilbake bare få minutter senere. Da det spilles en lang ball i bakrom får ikke Morten klarert unna. Ballen snappes opp og blir slått 45 grader ut til en Levanger kar som enkelt skyter ballen nede ved stolperota fra 14 meter. Stillingen 2-1 står seg til pause etter en fartsfylt omgang. Petter jubler i det dommeren blåser av uten å legge til noe ekstra.

Vi hadde bare passert ti minutter ut i andre omgang før Vanvik får et hjørnespark. Peder får en liten dytt av keeper i forkant, blir snurt og får med Håkon på å lage en aldri så liten sandwich av målvokteren i det innlegget slås og ballen går rett i mål fra Torbjørn. Etter å ha studert situasjonen på video i etterkant så gjør dommer riktig i å godkjenne målet.

Men som i første omgang så tok det ikke hjemmelaget mange minuttene til å svare. Levanger vinner ballen når bortelaget er i defensiv ubalanse. Med for store avstander og mangel på sikring får en levangbygg tråklet seg innenfor 16 og fyrt av et skudd rett i mål. En serie av feil fra vår side og et utrolig irriterende mål.

Spikeren i kista kom etter 66 minutter. Etter klabb og babb på vår venstreside kommer en fra hjemmelaget seg helt fri og får slått et innlegg til en umarkert spiss som fra fem meter får en enkel oppgave å sette ballen i mål. Kampen ender 4-2, selv om vi produserer flere gode sjanser utover i andre omgang som kunne resultert i mål.

Tross tapet så er det flere positive ting og ta med seg og bygge videre på. Selv om troppen har vært plaget av noen skader og sykdom i det siste, viser vi at absolutt kan hevde oss mot lagene i divisjonen og allerede torsdag 11. april har vi neste kamp borte mot Fram på Skatval. Kampen kan følges på Twitter fra klokken 20.00.

[event_performance id=»727815″]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart