6. div: Vanvik 2 – Flerkulturelt (2-2)
Posted in FotballNyheter

6. div: Vanvik 2 – Flerkulturelt (2-2)

Torsdag 2. mai var det duket for runde nr. 2 for vårt andrelag i 6.divisjon. Denne gang var det laget Flerkulturelt som tok turen over til den rette siden av fjorden for å kjempe om 3 poeng i et noget hustrig vær. Kampen ble for anledningen spilt på Stadsbygd kunstgress da fortet på Skavelmyra fortsatt gror sår etter vinteren.

Før kampen stod våre gutter med en smultring i poengprotokollen og -3 i målforskjell, etter en tung premiere med tap 6-3 borte mot Utleira 2. Dagens motstander hadde derimot startet hakket vassere med kalas-seier 9-3 hjemme mot Leksvik i første runde.

Kampen startet i et høyt tempo med et Flerkulturelt lag som allerede fra start viste at de hadde planer om å holde ballen i laget og spille ut sin motstander med sine tekniske og kvikke midtbanespillere. Men våre gutter i hvitt og blått hadde andre planer. Vanvik startet kampen med trøkk og tæl, og klarte å stykke opp spillet deres med duellkraft og hurtige forflytninger. Det varte i akkurat 21 minutter før Flerkulturelt fikk sin første scoring ved ett gjennomspill som sendte deres spiss alene med vår keeper Bernard Roten.

Etter scoringen virket det som at Vanvik ble litt preget, og begynte å miste litt av strukteren og trykket i presset som var så bra i åpningen. Dette vistes på resten av omgangen som ble preget av et Flerkulturelt lag som klarte å utnytte store avstander i Vanvik-laget. Gjestene fikk gang på gang spilt opp sine angrepsspillere i farlige posisjoner. Vanvik slet på dette tidspunktet med å skape noe fremover på banen, og i det 39. minutt blir trykket for stort og Flerkulturelt økte til 0-2 etter et pent dribbleraid av deres venstre ving. Lagene gikk med det til pause på stillingen 0-2.

I andre omgang fikk Vanvik samlet troppene igjen og klarte å komme litt tilbake til der de var da kampen startet. Det ga også resultater. Etter knappe 15. minutters spill slo Jörgen Skjærvø Kvitland en presis corner på hodet til fyrtårnet Kristian Lyng Jørgensen som igjen headet ned til Rainer Storheil, som enkelt kunne plassere ballen i mål fra 3 meter. 1-2 og vipps så var det match igjen. Etter reduseringen kom Vanvik til flere store muligheter, men maktet ikke å sette ballen i mål.

Utligningen kom allikevel til slutt da dagens fløyteblåser Ingmund Ringseth mente han hadde observert en straffbar hands inne i Flerkulturelt sin 16 meter. Straffe til Vanvik. Den tok superveteranen Frode Saghaug, kaldt og kontrollert til høyre for en utspilt keeper. Utligningen var et faktum og det stod 2-2.

Det ble ingen flere mål og kampen endte med 2-2 på Stadsbygd kunstgress. Årets første poeng og en oppløftende andre omgang.

[event_performance id=»787573″]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart