Tung start på høstsesongen
Posted in FotballNyheter

Tung start på høstsesongen

(Bilde: tatt fra oppgjøret mot Levanger tidligere i år)

Mandag 12. august var det duket for å sparke i gang høstsesongen i 4.divisjon avdeling 1 hjemme på Skavelmyra. Første hinder på vei for å starte høstens poengfangst var Levanger 2. Med en strøken, men våt gressmatte lå alt til rette for god fotball.

Da dommeren blåste i fløyta var det et heltent Vanvik lag som ønsket å vise seg frem for de sirka 20 fremmøtte på myra. Det tok ikke lang tid før de første susende taklingene på den våte gressmatta kom og Henrik Askheim var allerede i dommerens bok etter kun 6 minutter. Det tok ikke lang tid før Odd-Karsten Solum og Fredrik Alvestad også hadde fått det gule kortet opp i ansiktet av dommer.
Det bølget mye frem og tilbake, med flere pasningsfeil i alle ledd, både hos Vanvik og Levanger 2. Vanvik lå kompakte i formasjonene og jobbet godt sammen noe som førte til at Levanger ikke fikk de store sjansene. Offensivt var det enkelte gode kombinasjoner, men det førte ikke til de store målsjansene for Vanvik. Etter drøye 35 minutter kommer Fredrik Alvestad susende inn i nok en duell, dommeren er kjapt oppe med det gule kortet nok engang og viser ut Alvestad etter å ha mottatt sitt andre gule for dagen. Vanvik måtte dermed krige videre med en mann mindre.

Like før pause blir Levangers spiss spilt igjennom alene med keeper. Rikard Haugen kaster seg ned på den våte gressmatta for å nå ballen, men rundes og «tar ut spissen» med ulovlige midler. Det blåses straffespark! Rikard svarer med store protester at det ikke var kontakt mellom dem, dette førte til at dagens hoveddommer ble meget usikker. Heldigvis har VAR også kommet til Skavelmyra. Det var ingen kontakt og NO PENALTY kommer opp på skjermene rundt stadion. Det blir en god gammeldags dropp i stedet for straffe. Rikard skyter ut ballen og på den våte matta får ballen en voldsom fart mot målet til Levanger. Ballen spretter over keeper og direkte i mål fra egen 16 meter. Fra sorg til glede på noen få dramatiske minutter, men gleden for Rikard skulle bli kortvarig! Ballen hadde ikke vært innom to spillere og målet ble annullert. Omgangen ebbet dermed ut med stillingen 0-0.

De siste 45 minuttene visste Vanviks gutter at dette ble en krigekamp, der planen var å ligge godt i formasjonene og ta overgangene når sjansen bydde seg. Levangers gutter skrudde opp et hakk slik at Vanvik ble springende mye etter. Da det var spilt 70 minutter fikk Levanger hull på byllen. 0-1 var et faktum! Vanvik slet fortsatt med å skape de store sjansene og når Vanvik måtte fremover åpnet det seg rom for kontringer. Levanger tok vare på disse og etter 90 spilte minutter stod det hele 0-4 i målprotokollen og vinner kampen fortjent.

Neste hjemmekamp er allerede førstkommende lørdag klokken 16.00 mot Fram. Rykter sier at Vanviks gutter ønsker å reise kjærringa å gjenerobre fort Skavelmyra for å få fatt i høstens første 3 poenger.

[event_performance id=926835]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart