Oppdatering fra fotballavdelingen
Posted in Nyheter

Oppdatering fra fotballavdelingen

Hei alle!

Håper det står bra til med dere alle. Vi har nå kommet til påsken, og situasjonen er fortsatt heller uklar. Det har derimot skjedd litt den siste uken, og vi tenker her kort å dele litt info med dere. Det har vært 3 møter med fotballkretsen den siste uken, alle digitale møter. Vi har blitt informert om hvordan kretsen ser for seg veien videre, og alternativer, samt endel diskusjon rundt nye råd fra helsemyndigheter. Jeg skal prøve å oppsummere kort, men dere finner masse info på NFF trøndelag sine sider på nett eller facebook.

1. Sesongen 2020.

Kretsen har satt opp 3 scenarioer. Oppstart 1 mai, oppstart 1 juni og oppstart til høsten. Siden det ikke er annen informasjon tilgjengelig, har de i første omgang forholdt seg til alternativ 1, oppstart 1 mai. Planen er da at all aktivitet kan starte 1 mai. Deretter vil kamper starte fra 8 mai. For aldersbestemt, vil sesongen gå som oppsatt(med noen små unntak om hensiktsmessig, f.eks serier med 3 runder, blir 2 osv.). Det vil si at alle kamper som var oppsatt før 8 mai, vil bli kansellert. OBOS cup vil også bli kansellert. For senior er planen at alle kamper skal spilles, så her må man hente inn kamper før 8 mai.

Når det er sagt, så vil det ikke være en stor overraskelse om fotballen ikke starter opp 1 mai. Når påsken er over, er det bare et par uker igjen, og slik situasjonen er nå, både i Norge og i resten av verden, vil det overraske oss stort om vi kan kjøre på 1 mai. Når de store ligaene stadig utsetter, så vil det være rart om vi småklubber får kjøre på..

2. Cuper 2020

Det er veldig uklart hva som skjer her, men kretsen har uttalt at det IKKE vil være mulig å flytte cuper. Dette på grunn av totalt antall cuper der ute. Unntak vil selvsagt bli gjort på mindre cuper, som våre 08/10 cuper. Det er forskjell på Scandia cup og en miniturnering på Stokkøya  Det oppfordres veldig til å velge lokale cuper i år! Dette av mange grunner, men spesielt økonomiske. Det er billigere for lag/klubber å ta lokal cup, samt at man støtter opp om lokale arrangement.

3. Trening

Før helgen kom det en ny rettleder rundt trening og bruk av baner fra FHI. NFF har fra dette laget egne koronavettregler. Disse har blitt diskutert mellom klubbene, og det er mange meninger rundt dette. Mens tidligere var all organisert idrett stoppet ut april. Dette er nå endret, såfremt man holder seg innenfor nytt regelverk. Det betyr derimot IKKE at det er fritt frem. Disse reglene er så og si umulige å overholde for de minste. Det vil nok også være mange som vil slite med dette i voksen alder. Samtidig er fotballen en av de største samfunnsaktørene i Norge, og det er derfor rart at vi skal slippe opp for trening, når skoler/bhg osv er stengt ned. Men det er åpnet for at det kan gjøres. Endel kommunale baner er derfor åpnet rundt omkring. Klubber, som da har ansvaret for banene og hva som skjer, er mer skeptiske, og det er svært få(om noen), som åpner før påske. Dette spesielt med tanke på at regjeringen kommer med oppdaterte tiltak på onsdag, og en videre diskusjon med kommunelegene. Vanvikanhallen vil ikke åpne ut ifra dagens situasjon. Stadsbygd vurderer å åpne etter påske for de eldste, men igjen, de avventer onsdagens oppdateringer fra regjeringen, samt har dialog med kommunens helsepersonell.

4. Trenerkurs

NFF kjører i april et digitalt trenerkurs. Vi anbefaler ALLE som kan, om å ta dette kurset. Det er et nettbasert kurs som loser dere gjennom teorien. Når så det åpnes opp for fotball igjen, vil det være en praktisk del knyttet til dette. Det er tross alt det praktiske som er det viktigste!

Vi i Vanvik samarbeider med Stadsbygd, og har derfor en tett dialog med de. Vi har også god dialog med kretsen, og derfor resten av klubbene rundt oss. Det er viktig at vi alle forholder oss til reglene som er gitt, og at vi holder sammen som lag, klubb, krets og nasjon. Fotballen er som nevnt en av de største samfunnsaktørene i landet, og mange ser til hva fotballen gjør før de tar sine valg.

Det vil være nye møter med krets denne uken, samt over påske. Vi vil prøve å holde alle informert etterhvert som noe skjer, men anbefaler alle å like NFF Trøndelag sin facebook side, evt bruke hjemmesiden deres jevnlig. Skulle det være spm, ikke nøl med å ta kontakt!

Sesongen 2020 vil bli en spesiell opplevelse for oss alle, og i verste fall blir det ingen sesong. Det er derfor ekstra viktig å ta vare på hverandre, da mange trenger en sosial arena i større grad en andre. Hold derfor kontakt via den digitale verden, slik at ingen faller i fra!

Ønsker alle en riktig god påske!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart