Posted in FotballNyheter

Referat: Vanvik – Utleira

Endelig er det duket for seriekamp på Skavelmyra for Vanviks herrelag igjen. Med en strøken gressmatte som bader i høstsol og masse folk på tribunen er det med andre ord lagt til rette for en fartsfylt kamp mot Utleira.

Vanvik stiller for anledningen i en 4-4-2 formasjon, som ble en suksessoppskrift i forrige helgs 3-1 triumf mot Charlottenlund 2.

Kampen starter jevnt og begge lagene bruker de første minuttene til å føle litt på hverandre. Utleira får deretter tatt mer kontroll over ballen og kommer til noen halvsjanser etter godt flankespill. Vanvik kommer etterhvert mer inn i kampen og får strammet inn midtbanen, ledet av kaptein Håkon Fjeldvær og får etablert mer og mer spill fremover banen. Men det mangler fortsatt noe på siste tredjedel av banen for å skape det helt store.

I 29. spilleminutt løsner det derimot for våre gutter i blått og hvitt. Jörgen Skjærvø Kvitland slår tunnel på en av Utleiras midtbanespillere, sender ballen videre til Martin Buaune Fjeldvær som vender spillet elegant over til høyre side der Daniel Raudberget tilslutt får ballen og slår ett perfekt innlegg på hodet til Robert Solstad som header i stolpen og setter returen kontant i mål. 1-0 til Vanvik. Etter scoringen tar Utleira mer over banespillet igjen og Vanvik ligger og lukter på kontringer. Det blir ingen flere scoringer i den første omgangen og lagene går i garderoben på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Andre omgang starter slik den første sluttet og følger dette sporet gjennom kampen. Utleira dominerer store deler av banespillet, men sliter med å skape de helt store sjansene. Det som kommer av avslutninger får keeper Rikard Haugen stoppet. Vanvik kommer etterhvert på noen farlige kontringer etter brudd, noe som trenerbenken har observert og setter innpå superveteranen Frode Saghaug.

Frode blir mot slutten av kampen spilt gjennom i bakrom alene med keeper ved to anledninger, den ene gangen blir han felt av en Utleira-spiller og hele stadion roper på straffe men blir ikke hørt av dagens dommer. Den andre gangen prøver han uselvisk og spille Robert på åpent mål men pasningen blir litt får lang og Utleira får kontroll på ballen.

Vanvik står i mot presset fra bortelaget og kampen ender med 1-0 seier! Neste kamp for Vanvik blir lørdag 4. september kl.15.00 borte mot Rindal.