Posted in FotballNyheter

Referat: Kil/Hemne 2 – Vanvik

Vanvik tar føringen i matchen fra start av og setter press på de bakre rekker hos KIL/Hemne som prøver å spille seg ut bakfra.

Allerede etter tre minutter drar Martin Fjeldvær seg fri i mellomrommet og får utfordre fritt mot mål, og mot et ryggende midtforsvar i grønt og hvitt går midtbaneeleganten like gjerne på skudd fra 20 meter. Skuddet er velplassert og sniker seg inn ved stolperota. 0-1 Vanvik!

Vanvik holder på momentumet og kommer til gode skuddmuligheter fra 20-25 meter med både Håkon Fjeldvær, Erik Enebakk, Bjørn Øyvind Høyer og Martin Fjeldvær. Desverre har ingen av guttene stilt inn siktet godt nok.

KIL/Hemne’s venstre ving er en håndfull for Daniel Raudberget. Unggutten forsvarer seg godt, men til slutt, etter litt klabb og babb, kommer vingen seg fri og utligner med et hardt skudd fra 12 meter som går inn bak keeper Håvard Børmark Grønning. Det står 1-1 etter et kvarter. Andre omgang fortsetter i samme sporet, Vanvik spiller godt og kommer til flere muligheter, men uttellingen lar vente på seg.

Etter 66 minutter får Erling Tonning Hagen fanget opp en ball ute på høyre kant. Han får kranglet ballen videre mot mål, og via en KIL/Hemne-spiller går ballen i en bue over keeper og i tverrliggeren, KIL/Hemne-spillerne ser ut til å stoppe opp og forvente et frispark fra situasjonen i forkant. Ringreven, stopperbautaen som opererer som spiss for dagen, Håkon Fjeldvær gir selvfølgelig ikke opp før det er blåst i fløyta. Keeperen til KIL/Hemne har såpe på hanskene og frykt i blikket når Håkon kommer løpende mot mål i full fart. Han brøyter både ball og keeper over streken og dommeren dømmer scoring, 1-2 Vanvik!

Vanvik klarer nesten å holde KIL/Hemne unna de viktige 10 minuttene etter scoring, dessverre så lyver ikke statistikken og det glipper etter 73 minutter spilt, et innlegg fra venstre mot bakre stolpe blir ekspedert til scoring av KIL/Hemne’s rutinerte spiss som har sneket seg fri. 2-2.

Det går mot uavgjort, men rundt 88 minutter spilt, treffer KIL/Hemne plutselig med en bakromsball og er alene gjennom med keeper. Håvard avverger det første forsøket fra KIL/Hemnes høyre ving, i en påfølgende situasjon takler keeperen vingen bakfra og dommeren dømmer straffe til KIL/Hemne! Etter litt påvirkning fra Vanvik-spillerne gjør faktisk dommeren om på avgjørelsen og trekker feilaktig frisparket utenfor boksen. Det ender dermed 2-2 og Vanvik er heldige som unngår straffe imot i sluttminuttene.

Kampen sett under ett så var nok Vanvik det beste laget og fortjente minst ett poeng, men for KIL/Hemne vil det nok likevel føles som et tap da de blir frarøvet en soleklar straffe så sent i kampen.

Vanviks gutter kan ta med seg mye positivt fra denne kampen. Noen enkeltprestasjoner som er verdt å nevne; Håkon Fjeldvær imponerte stort som spydspiss, og Bjørn Øyvind Høyer spiller kanskje sin beste kamp for Vanvik ute på venstre siden. Erik Enebakk dekte mye rom på midten sammen med Martin Fjeldvær som leverte en god prestasjon i møte med gamle lagkamerater. Kenneth Aasan fortsatte også sin solide sesong tilbake i Vanviktrøya.

Neste kamp spilles allerede på mandag 20. september. Da tar vi i mot Meldal på Stadsbygd stadion kl.20.00, vel møtt!