Posted in FotballNyheter

Referat: National – Vanvik

Fredag 15.oktober sto Vanviks siste bortekamp for året på agendaen mot Nationalkameratene. Denne kampen var nøkkelkamp om muligheten for å ta andreplassen i 5 divisjon avdeling 2. Med tre grader og regn på en fredagskveld var det duket for et herlig oppgjør i 5.div.

Nationalkameratene tar tidlig styringen i kampen fra avspark, og første del av omgangen er det hjemmelaget som virker å ha kontroll på kampen. Etter 25 minutter blir en spiller på hjemmelaget felt sirka 25 meter fra mål. Frisparket går over muren via treverket og i mål, utagbart for keeper. Etter målet justerer Vanvik seg opp noen hakk og er tilbake i kampen. Robert Solstad går på et løp fra midtbanen der han på veien flere ganger blir kakket i hælen, Robert fortsetter løpet med Nationalspilleren i ryggen, og mister ballen like utenfor 16-meteren etter kontakt med motspiller. Dommer synes ikke det er nok til frispark, og velger å la spillet gå videre. Vanvik skaper mer og mer utover omgangen, og rett før pause spiller Robert til Daniel Rauberget som tar med seg ballen opp i banen, før han slår en 45-graders pasning til Aleksander Solheim Waterloo som setter ballen i nettet. 1-1 til pause.

Etter bare to minutter spilt i andre omgang får nationalkameratene en kontringsmulighet. Hjemmelaget stormer opp i banen og kommer til innlegg som ender på bakerste stolpe, der header nationalspilleren inn til en lagkamerat som står på 5-meteren, som igjen header ballen i mål. 10 minutter senere, i det 57. minutt scorer Nationalkameratene igjen. Denne gangen på en dødball som Vanvik først får klarert, men som til slutt ender hos hjemmelaget, og den settes i mål.

Andre omgang er preget av mest spill fra Vanvik, der vi skaper de største sjansene og har mest ball. Også i denne omgangen blir Robert felt, denne gang innenfor 16-meteren. Dommeren mener nok en gang det ikke er nok til å blåse, til stor fortvilelse i Vanvikleiren da samtlige fra bortelaget er sikker på at vi skal få straffe. Videre i omgangen skaper Vanvik flere store sjanser, som når Martin Fjeldvær spiller gjennom Jørgen Skjærvø Kvitland og Aksel Sørloth, men begge skuddene blir reddet av keeper.

Kampens største mulighet kommer ved Jørgen, som sender et skudd på innsiden av stanga slik at ballen triller langs streken, men National får avverget situasjonen. På tampen av kampen slår Vanvik et innlegg som Rune Bromstad får headet på mål, men Nationalkeeperen går i full strekk og får reddet på linjen. I 90. spilleminutt får Henrik Waterloo et diskuterbart direkte rødt kort i en takling på midtbanen og kampen ender til slutt 3-1 til hjemmelaget.

Lørdag 23.oktober spiller Vanvik sin siste seriekamp i år, på hjemmebane! Kampen spilles 14.00 på Stadsbygd kunstgress mot serieleder Strindheim TF 2.