Posted in FotballNyheter

Referat: Vanvik – Ranheim TF 3

Fredag 22. april var det endelig klart for sesongsstart for Vanvik i 5. divisjon, eller nærmere bestemt Adressaligaen som har blitt dens nye navn. Vår første kamp mot Kvik 2 før påske ble utsatt pga. snø og at de ikke har traktorer til å brøyte i Trondheim. Så dagens kamp mot Ranheim TF 3 blir sesongens første for Vanvik, mens gjestene våre har en 7-2 seier mot Åfjord med seg i bagasjen fra første runde. Våre hjemmekamper spilles på Stadsbygd kunstgress mens vi venter på vårsleppet på gressmatta på Skavelmyra.

Kampen starter litt rufsete for vår del og det er gjestene som tar mest tak i kampen og skaper de største mulighetene. Etter fem minutters spill får bortelaget et frispark fra 18 meter som skrus over muren og utagbart for vår sisteskanse Rikard i mål. Etter målet begynner vi gradvis og komme oss litt inn i kampen, som gjør at det åpner opp for sjanser begge veier. Bortelaget får igjen et frispark fra rundt 17 meter, som går i tverrligger og ut. Etter drøye halvtimen spilt så får vi endelig uttelling, da Erling breisider en løs ball etter en duell innenfor 16-meteren. Ikke lenge etter blir Aleksander spilt fri med en lang ball i bakrom, han får slått et innlegg langs bakken til Robert på åpent mål som går i tverrligger og ut. Stillingen 1-1 står seg til pause.

Etter hvilen gjør Ranheim et par endringer, men det er Vanvik som kan juble for 2-1 ledelse etter 55 minutter. Det blir på ny spilt en gjennombruddsball opp til Aleksander som keeper stormer ut på og feilberegner totalt, som gjør at vår spiss kan trille ballen enkelt i det åpne målet. Dessverre skulle gleden bli kortvarig da Ranheim får to kjappe mål ti minutter senere. Etter kaos foran vår 16-meter går en pasning som reflekteres marginalt via et Vanvikbein til en offsideplassert som enkelt kan plassere ballen i mål, da dommer og linjedommer lar det passere. Vanvik mister litt konsentrasjonen og kreftene i slutten av kampen som gjør at Ranheim får to mål til. Begge scoret ved hjelp av hodet til deres spiss Lars Anders Braa. Det blir et par personlige feil som gjør at de kommer for enkelt til innlegg og avslutning i begge situasjonene. Kampen ender med et 2-4 tap for våre gutter.

Vi tar med oss at vi tidvis viser at vi kan hamle opp mot et godt lag, som vi spår vil være der oppe mot slutten av sesongen. Når vi tar i betrakning at vi ikke har fått spilt noen treningskamper og at dette ble vår første skikkelige gjennomkjøring så er det grunn til å se positivt på fortsettelsen. Vi ble enig i garderoben etter kamp at det er mange positive ting å bygge på, samt at vi har fått inn flere nye unge spillere som viser prov på at de tar nivået som kreves veldig kjapt. Neste kamp for Vanvik kommer allerede på torsdag 28. april, der vi møter Flatås på bortebane. Kampen kan følges på twitter fra kl. 19.30.