Posted in FotballNyheter

Referat: Kil/Hemne 2 – Vanvik (3-4)

Etter en positiv opplevelse fra Rindal-kampen var det duket for busstur til Kyrksæterøra for møtet mellom Kil/hemne 2 og Vanvik. Vi satte i vei fra Flakk med en tropp bestående av rutinerte ringrever og fire g16-spillere.

Vanvik skyter ut fra startblokkene og virker å være sulten til å få et resultat som egner seg meget godt når man drar på slike bussturer. Det tar ikke mer enn 6 spilleminutter før Vanvik finner nettmaskene. Etter flere gode angrep får Vanvik en corner, i etterspill av denne corneren ender ballen ut til Martin Fjeldvær igjen. Han slår inn på ny og hans innlegg blir møtt av Kenneth «Luftbaron» Aasan. Aasan kunne melde om at dette var hans første seniormål for Vanviks A-lag. Det skulle ikke ta mer enn tre minutter til før en annen noterer seg for sitt første seniormål. G16-spiller, og èn av fire debutanter, Oskar Oldren øker Vanviks ledelse i det 9. spilleminutt. Stian Solstad tar med seg ballen fremover og finner Sondre Kosberg i bakrom, han spiller en høy ball på tvers til Oskar som header ballen kontrollert i mål. Vanvik fortsetter å skape sjanser utover i omgangen og vi har muligheten til å punktere kampen allerede etter halvspilt omgang. Når målene uteblir ved et slikt press, kommer dessverre ofte reduseringen. Kil/Hemne får en corner etter 25 minutter som ender i mål hos hjemmelaget. Resten av omgangen flyter ikke like godt og hjemmelaget kommer seg mer inn i kampen uten at det blir noen sjanser frem til pause.

Om Vanvik skyter ut fra startblokkene i første omgang så avfyres det prosjektiler i andre omgang. Det tar ikke mer enn 23 sekunder før Vanvik går opp i 3-1. Det forsøkes på samme oppskrift som vårt andre mål. Stian Solstad slår en bakromspasning til Sondre som går på løp. I stedet for at Sondre denne gang når ballen er det en uheldig Kil/Hemne-spiller som lobber ballen elegant over egen keeper og i eget mål. Det skal igjen gå ytterligere tre minutter før Vanvik skårer igjen. Martin slår en corner hvor Stian møter ballen med sitt hode, og stillingen står 4-1. Rundt det 70. spilleminutt spiller Sander Opheim på ny gjennom debutant Oskar gjennom, han vender av en mann før han setter sitt 2. mål i nettet. Det som skulle gjøre Oskar til tomålsscorer ble derimot forhindret av assistentdommers flagg og offside blir dømt.

Det er en jevn andre omgang uten de store sjansene og begge lag makter ikke helt å ta vare på ballen. Spenning blir det derimot uansett. Først scorer hjemmelaget på et indirekte frispark inne i vår 16-meter etter at Daniel plukker opp ballen etter pasning fra medspiller. Fire minutter før slutt får hjemmelaget ny mulighet fra innsiden av 16-meteren vår, denne gangen på straffe. Den settes, og det gjør at Kil/hemne plutselig er ett mål bak. Dramaet når sitt klimaks når hjemmelaget på ny får et straffespark på over overtiden. På siste spark på ballen skyter derimot Kil/Hemne spilleren ballen i stanga og ut. Det skal sies at vår målvakt Daniel fulgte skuddet, og vi velger å tro at han hadde tatt ballen om den har sneket seg innenfor.

Det hele ender med en 4-3 seier til våre gutter hvor hele fire spillere fikk sin debut! Godt jobbet av Daniel Leikvang Solli, Oskar Oldren, Henning Skjelvan Vikan og Jan Øyvind Foss! G16-spiller Julian Hønsvik var også med, men han fikk sin debut litt tidligere i sesongen.

Neste kamp er førstkommende lørdag, 11. juni, klokken 11:30 (!!) på Skavelmyra. Da kommer Orkanger på besøk. Vi sees der!