Posted in FotballNyheter

Referat: Vanvik – Malvik (3-2)

Fredag 24. juni var det klart for Vanvikans siste hjemmekamp for vårsesongen. Denne gang er det Malvik som har tatt turen over fjorden til dyst på Skavelmyra i strålende solskinn. Etter en oppløftende bortekamp mot Nidelv, der vi dessverre så seieren glippe fem minutter ut i overtiden, var alle klar for å dra i land en trepoenger på Skavelmyra.

Allerede etter fem minutters spill går Vanvik opp i ledelsen. Robert Solstad slår en gjennombruddspasning til Håkon Fjeldvær som tar med seg ballen innenfor målgården til Malvik og skyter et velplassert skudd ned i venstre hjørne for keeper. Kampen fortsetter i et litt rotete spor, der ingen av lagene klarer å etablere noe overtak, men det svinger litt begge veier. Det gikk dessverre ikke lang tid før vår målscorer måtte gi seg for dagen. Etter en duell lander Håkon forkjært og slår skuldra ut av ledd. Heldigvis kom Frode Saghaug springende til unnsetning fra benken og fikk på andre forsøk rykket skulderen på plass igjen. Noen spillere på bortelaget så noe forfjamset ut og lurte på om dette var noe som hadde skjedd før, noe vi kunne bekrefte.

Etter 17. spilte minutter kommer et av mange lange oppspill fra bortelagets keeper. Det faller ned midt på vår banehalvdel og en Malvikspiller tråkler seg gjennom vårt forsvar og setter inn utlingningen. Den gir vi dessverre bort altfor enkelt. På grunn av varmen har dommer innvilget vannpause i begge omganger. Etter vannpausen slår Malvik et frispark fra rundt 30 meter. Frisparket bokses ut av vår sisteskanse Daniel Leikvang Sollie i duell med en Malvikspiller, dessverre lander ballen hos en umarkert spiller som kan enkelt prikke inn 1-2. Smått irriterende da det virket som det var en offsideplassert spiller på den første duellen, men også dårlig markering på andreballen fra vår side.

Det skulle forøvrig komme enda et mål før pause. Martin Fjeldvær kommer seg fri på vår venstre side og får slått et innlegg i retning Robert Solstad som akkurat får headet den opp i hjørne, etter at keeper fikk en liten touch og retningsforandring på innlegget. Stillingen 2-2 står seg til pause.

Andre omgang starter med litt trykk fra hjemmelaget, men de store sjansene uteblir. Det er dessverre langt fra en velspilt og fartsfylt kamp, selv om det var varmt, så var det ikke SÅ varm som det så ut for spillerene utpå der. Etter rundt 60. minutters spill slår Erling Tonning Hagen et godt hjørnespark som undertegnede hadde planer om å heade rett inn i kassen, men i stedet for å treffe ball ble det et fulltreff rett i bakhode på en Malvikforsvarer. Etter litt opplastring av et kutt i pannen, var det greiest å la Nikolai Dyrendal ta over for meg. Siste halvtimen ble nærvepirrende. Begge lag slet fortsatt med å få til noe særlig spill, og det ble litt vel mye hawaii utpå der. Malvik får et par veldig skumle målsjanser der de kommer alene med keeper, og de kommer til et skudd som går i tverrligger og ut.

Avgjørelsen skulle komme ut i overtiden. Vanvik presser Malvik lave, og Robert blokkerer en klarering som stopper 15 meter fra mål. Sander Opheim er rask i oppfattelsen og klarer å dra av gårde en avslutning som bankes kontant inn i mål. 3-2 og de fremmøtte på tribunen kan slippe jubelen løs. Det var utrolig deilig å kunne stikke av med alle trepoengene helt på tampen for engangsskyld denne sesongen. Da gjenstår det bare èn kamp før sommeren, og den blir førstkommende onsdag kl.20.00 på rosenborgbanen mot Kvik 2.