Posted in FotballNyheter

Referat: Kvik 2 – Vanvik (1-2)

(Foto: arkivbilde fra tidligere oppgjør mot Kvik)

Onsdag 29. juni var det klart for den siste kampen i vårsesongen for Vanvik i 5.divisjon avdeling 2 (på folkemunne Adressa-ligaen). Kvik 2 stod på motsatt banehalvdel i kveldssola på Rosenborgbanen denne vakre ettermiddagen i Trondheim by.

I starten av førsteomgang så bølget spillet fram og tilbake uten at noen av lagene fikk nevneverdig overtak og kontroll i kampen. Kvik hadde en del ball og prøvde å bygge opp et spill bakfra uten at de kom til de helt store sjansene. Vanvik lå litt mere bakpå og tok imot det som kom og prøvde å kjøre en del overganger og kontringer uten hell. Det manglet en del på presisjon og vilje på den siste tredjedelen av banen for Vanviks del i starten av omgangen. Etter førti minutters spill kommer Daniel Raudberget til innlegg fra høyre flanke. Der venter Robert Solstad som «chip’er» ballen kontrollert (?) over burvokter til en 0-1 ledelse for bortelaget rett før pause. Kvik la umiddelbart inn protest og mente det var et høyt spark mot Kviks midtstopper i avslutningsøyeblikket. Vanvik anket og mente Robert var for stiv og støl til å kunne sparke høyt, men at det heller var et lavt hode fra Kvik. Etter nervepirrende og hurtig rettsak på sidelinjen med hoveddommer og assistentdommer (som kanskje noen ville dra paralleller til Johnny Depp og Amber Heard-saken) fikk Vanvik medhold og ledelse til pause.

Andreomgangen starter i samme spor som i første. Vanvik har relativt god kontroll og Kvik klarer ikke å spille seg til de altfor store og farlige sjansene. Etter 77. minutter skjærer Jørgen Skjærvø inn i boksen fra venstre flanke. Der møter Jørgen motstand fra Kvikforsvarere og til og med Vanviks Martin Fjeldvær, som regelrett raner ballen fra Skaugdalingen. Da var det greit at skuddet til Martin gikk i mål, og da klarte Jørgen heldigvis å roe seg nevneverdig ned til å fortsette kampen. Vanvik gikk dermed opp i en 2-0 ledelse. Resten av kampen ble en forsvarskamp for Vanvik som ikke kunne hindre Kvik i å redusere i det 88. spilleminutt med ett flott langskudd fra hjørnet av sekstenmeteren, utagbart for sisteskanse Rikard Haugen.

Etter rundt 86. minutter på uret ble Kjetil Hønnåshagen byttet inn i for å trygge seieren med ungdommelighet, friskt mot og energi. Men lite visste trener Sander Flytør at han satte på en leksværing med skylapper og fullstendig overtenning. Kjetil dro på seg to raske gule kort og ble sendt rett i dusjen av dommer, selv om han egentlig ikke hadde rukket å bli svett. Da må Vanvik avslutte kampen med ti mann, men det skulle vise seg å være tilstrekkelig antall «kaillj» for å hale i land seieren. Dermed endte kampen 2-1 til Vanvik som har fått opp dampen etter en treg start på sesongen poengmessig.

Da blir det en aldri så liten sommerferie før Vanvik starter høstsesongen 15.august kl.1930 på Skavelmyra. Da står pinadø Kvik 2 på motsatt banehalvdel da også. Grunnen til det er at Kvik 2-kampen i vårsesongen egentlig skulle spilles som første kamp i april, men ble utsatt på grunn av at det ikke var å oppdrive traktor med skjær i Trondheim på dette tidspunktet.