Posted in FotballNyheter

Referat: Vanvik – Kvik 2 (3-2)

(Foto: arkivbilde fra tidligere oppgjør)

Mandag 15. august var det klart for første kamp i høstsesongen for Vanvik. I uvanlig varmt vær på Skavelmyra tok vi i mot Kvik 2 til dyst. De var forøvrig det siste laget vi spilte mot i vårsesongen, en kamp hvor vi vant knepent 2-1. Dersom det skal bli tre poeng denne kvelden var vi klar over at vi måtte være skjerpet fra første spark.

Første omgang starter med et ikke alt for høyt tempo, men det er hjemmelaget som holder mest i ballen og kommer til de største sjansene. Kvik legger seg rimelig lave og gir oss mulighet til å trille en del ball, uten at vi lykkes spesielt bra på siste tredjedel. Etter 27. minutter skal det endelig løsne. Martin Fjeldvær kommer seg rundt på kanten og får slått et innlegg, som stryker over hodene på Kvik’s midtstopper og rett til Erling Tonning Hagen. Erling tar seg tid til å ta ned ballen rett innenfor 16-meteren og ser ut til å spekulere om han skal gjøre noen armhevninger i mellomtiden, men han velger å avslutte kontant langs bakken og i mål. Stillingen 1-0 står seg til pause.

I andre omgang legger bortelaget presset litt høyere i banen, og hindrer at vi får bruke ballen i like stor grad i vårt bakre ledd. Likevel var det Vanvikan som skulle få nettkjenning først. Etter 10 minutter ut i omgangen får Sander Opheim fyrt av et skudd fra rundt 15 meter, der keeper gir en retur som fanges opp og tuppes i mål Sander på andre forsøk. Det virket ut som en komfortabel ledelse for Vanvik, men allerede et par minutter senere så får Kvik sin redusering. Litt rot i vårt forsvar gjør at en Kvik-spiller blir spilt fri ganske alene foran mål, som gjør ingen feil og setter den i mål.

Ikke lenge etter får Kvik sin keeper problemer da han går ut av egen boks og prøver å klarere bort en høy ball med hodet. Den snappes til slutt opp av en våken Martin som ser at målet er åpent og fyrer av fra spiss vinkel et godt stykke utenfor 16-meteren. Skuddet skrus lekkert opp i motsatt kryss og sender hjemmelaget opp i en 3-1 ledelse. I tradisjon tro så holder spenningen der seg til siste slutt når Kvik får enda en redusering fem minutter før full tid. Det slås et godt innlegg på bakre stolpe til en Kvik-spiller som stanger inn reduseringen etter litt rotete spill i forkant.

Til tross for den sene reduseringen står stillingen 3-2 seg til dommer blåser av og vi kan konstantere at vi tar poeng i vår sjette kamp på rad. I kveld fikk også Julian Oskar Hønsvik og Oskar Mjelde Oldren sin hjemmedebut på slutten av kampen, og de viste at de har det som trengs for å kunne bidra med mye på seniorlaget framover. Neste kamp blir allerede fredag borte mot serieleder Ranheim TF3, måloppdateringer kan følges på twitter eller på fotball.no fra klokken 20.30.