Posted in FotballNyheter

Referat: Vanvik – Åfjord (3-1)

Torsdag kveld 1. september jaktet Vanviks gutter ti kamper på rad uten tap. På motsatt banehalvdel sto Åfjord, som lå ett poeng foran Vanvik før kveldens oppgjør. Skavelmyra viste seg fra sin beste side med ei strøken gressmatte og alt lå til rette for en fin kveld.

Kampen startet jevnspilt med noen farligheter til begge lag, men etter 10 minutter så fikk Vanvik hull på byllen. Martin finner Erik mellom forsvarsspillerne til Åfjord, som på én touch tar med seg ballen forbi alt og alle. Alene med målvakten gjør Erik ingen feil og tupper bare ballen mellom beina på den utrusende målvakten. Og ikke lenge etter, så satt den på ny for Vanvik og Erik. På et godt innlegg så lusket Jørgen ved bakerste stolpe, men headingen ble reddet av både målvakten og en forsvarsspiller, heldigvis var Erik årvåken på returen og kunne enkelt løpe ballen inn i et tomt bur. Dermed sto 2-0 til Vanvik etter snaue 20 minutters spill. De to målene ga Vanvik en selvtillit i spillet og våre gutter tok bare mer og mer over banespillet. Begge lag skapte sine sjanser etter målene, men det ble ingen flere skåringer før pause, og Vanvik gikk til pause med en 2-0 ledelse.

Til andreomgang byttet Åfjord formasjon i jakten på å hente opp Vanviks 2-0 ledelse. Kampen åpnet seg mer opp i starten omgangen og begge lag skapte gode sjanser for å skåre mål, men ingen av lagene klarte å overliste målvaktene. Etter hvert som minuttene gikk, tok Vanvik mer og mer over banespillet. Og i en god Vanvik-periode klarte Vanvik til slutt å overliste Åfjord-målvakten. Erling fikk ballen på utsiden av 16-meteren, og som om han ikke hadde gjort noe annet i livet, så curlet han ballen i en nydelig bue over målvakten til en 3-0 ledelse for Vanvik. Ikke lenge etterpå og rundt 10 minutter før slutt, reduserte Åfjord til 3-1. Den skåringen skapte noe spenning på slutten, men Vanvik red av stormen og vant fullt fortjent 3-1.

Denne seieren gjorde at Vanvik klatret forbi Åfjord på tabellen, og i neste oppgjør møter vi Ørland på Skavelmyra. Denne spilles lørdag 11. september kl 1400.