Posted in FotballNyheter

Referat: Malvik – Vanvik (3-1)

Søndag 23. oktober tok Vanvik turen til Abrahallen1 for å møte Malvik til sesongens siste kamp. Både vertskap og gjester var på trygg grunn i forhold til nedrykksstriden allerede før kampen, da jumboplass gikk til Flatås etterfølget av Orkanger som må ta den tunge turen ned i 6. divisjon neste år.

Kampen starter forholdsvis jevnspilt, men de store sjansene uteblir innledningsvis. Det første målet skulle komme fra vertene etter 26. spilte minutter. Etter et hjørnespark til Vanvik, kommer Malvik på en overgang der de får utnyttet et overtall. De får spilt fri deres spiss innenfor for 16-meter, som får vent av og skutt et godt plassert skudd ned ved høyre stolperot og i mål. Ti minutter senere måtte dessverre Daniel Leikvang Sollie på nytt plukke en ball ut av nettet. Malvik fanger opp en liten sleivpasning fra vår sisteskanse, som enkelt kan prikke inn ballen i det motsatte hjørnet fra 17-meter. Vanvik sliter litt med organisering og taper en del viktige dueller som gjør at vi ikke henger med kampen, og verre skulle det bli. Rett før pause kommer Malvik til innlegg som ekspederes enkelt i mål av en umarkert spiller i boks. Det må nevnes at det var tvilsomme dommeravgjørelser rett i forkant, både av hoveddommer som burde dømt frispark i samme sekvens og en linjedommer som overser en offside. Vanvik går slukøret til pause på stillingen 3-0 til hjemmelaget.

I andre omgang hever vi standarden betraktelig og styrer i større grad spillet. Vi evner å spille gjennom pressledd bedre, og gir Malvik mer å jobbe med defensivt. Det skulle betale seg etter 60. minutter. Skribent spiller en ball gjennom midtbaneleddet og til Erik Ramdal som får tatt med seg ballen før han spiller fri Kjetil Hønnåshagen som fyrer av et velplassert skudd til redusering og 3-1. Ti minutter senere noterer Jan Audun Rømma seg for sitt andre gule etter at han feller en Malvik spiller på vei gjennom vår backrekke. Selv om vi spiller siste 20 minuttene med en mann mindre skaper vi et par farlige sjanser til der vi har en avslutning i tverrligger og et skudd fra Daniel Raudberget etter et soloraid, som går i keeper og i stanga og i hendene på keeper igjen. Flere mål ble det da dessverre ikke, og kampen ender 3-1 til Malvik.

Seniorlaget endte til slutt på en kjedelig 7. plass i Adressa-ligaen avd. 2, men vi har da hvertfall hatt det litt moro sjøl. Vi takker i denne omgang til alle som har møtt opp for å se eller spille fotball i Vanvikan i år og håper å se dere igjen neste år.