Småsurt tap mot studentene
Posted in FotballNyheter

Lørdag 1. juni var det Champions League finale mellom Liverpool og Tottenham, og det var 8. serierunde i 4. divisjon avd. 1 mellom Vanvik og NTNUI. Skavla bød på både fint vær og en god gressmatte, så forholdene lå til rette for en god dag for fotball. Med Stjørdals-Blink 2 kampen i bakhode, ble Vanvik før kampen enige om en noe mer kompakt og disiplinert struktur enn forrige kamp. Vanvik stilte et sterkt lag, og gutta virket heltente og lystne på å vise studentene hvem som bestemmer på Skavelmyra.

Da kampen startet, klarte Vanvik å gjennomføre formasjonsjusteringene de hadde blitt enige om, og studentene i NTNUI slet med å skape noen farligheter mot et disiplinert Vanviklag. Vanvik klarte enten å bryte studentene på vei frem, eller så lyktes de med å presse studentene til å gjøre feil. Vanvik klarte ofte å ta godt vare på kula og spilte frem flere gode angrep. Avslutningene ble imidlertid ikke kvasse nok, og målene uteble. NTNUI skapte få farligheter, og begge lagene gikk målløs til pause.

I pausen var Vanvik enige om at de hadde levert en god førsteomgang, og både de og publikum kunne nok være enige om at Vanvik fort kunne, og burde, gått til pause med ledelsen.

Andreomgangen startet omtrent der den første slapp, og Vanvik var tidlig frempå og skapte sjanser. Dessverre gjorde presisjonen i de siste pasningene det vanskelig for angriperne å avslutte godt nok. Etter hvert begynte kampen derimot å bølge mer frem og tilbake, og i det 66. minutt klarte en av NTNUI-spillerne å dra seg forbi tre mann før han sikkert satt ballen i mål til ledelse for studentene. Fem minutter etter fikk studentene også et frispark på 20 meter som de klarte å curle rett i nota. Et meget godt frispark det var vanskelig å gjøre noe med for Vanviks målvakt.

To raske mål i mot tok luften litt ut av Vanvikspillerne, og det påfølgende jaget de prøvde å sette inn, gjorde heller at formasjonen brøt opp og Vanvikspillerne ble springende mye i mellom. Vanvikspillerne hadde bra med motvind i andre omgang, men mot slutten så det ut som de hadde motvind i alle retninger. Samtidig fikk NTNUI både selvtillit og blod på tann, hvilket gjorde det siste kvarteret til en forsvarskamp med lite sjanser for Vanviks del. Vanvik sto imot de siste minuttene, og stillingen sto seg til et 0-2 tap for Vanviks gutter. Tross et bittert resultat bør Vanvik være fornøyd med en god første omgang, og prøve å ta med seg det gode fra denne kampen inn i neste, som er ingen annen enn bortekamp mot Ørland.